Koken met aanbiedingen: knapperige boerenkoolsalade + falafel

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Geen stamppot maar wel iets anders met boerenkool? Probeer deze knapperige salade met falafel eens. Tot de nok gevuld met gezonde ingrediënten zoals rode biet en zoete aardappel.

Aanbiedingen in dit recept:
 300 gram boerenkool
 1 komkommer
 170 gram falafel

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
400 gram zoete aardappelen
3 rode bieten (gekookt)
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels sojasaus
Zout & peper
Olijfolie

De aanbiedingen zijn geldig bij de Dirk tot en met zaterdag 24 september.

knapperige boerenkoolsalade met falafel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Was de zoete aardappelen en snijd deze met schil en al in kleine blokjes. Snijd de komkommer en de rode bieten in kleine blokjes. Verdeel de boerenkool over de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie, sojasaus en sesamzaadjes over heen en hussel de boerenkool door elkaar. Plaats de bakplaat 8-10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
Verdeel de zoete aardappelen over de andere bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Hussel de zoete aardappelen en plaats de bakplaat 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Voeg bij de laatste 8-10 minuten de falafel toe aan de bakplaat met de zoete aardappelen. Meng in een saladekom de boerenkool met de falafel, de zoete aardappel, de komkommer en de rode bieten. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade over de borden en voeg eventueel wat extra sojasaus en sesamzaad toe. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!