Koken met aanbiedingen: Courgetti met warmgerookte makreel en gegrilde prei

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Spirelli-pasta (van kleurige courgettes) is onze lievelings en daarom houden we ‘m graag simpel en puur. Net zoals onze favoriete warm gerookte makreel. Combineer beiden op een bordje en garneer met tuinkers en een romige kruidenkaas. Dat is gegarandeerd smullen geblazen!

makreel

Aanbiedingen in dit recept:
 2 preien
 1 gerookte makreelfilet
 4 eetlepels Heks’nkaas Origineel

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
2 courgettes (een gele en een groene)
1 bakje tuinkers
Peper & zout

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 4 september.

makreel

Hoe maak je het?

Was de courgettes en verwijder de stelen. Snijd de courgettes met een spirelli of een dunschiller in dunne slierten. Snijd het groen en de harde onderkant van de prei. Snijd de prei vervolgens in gelijke grove stukken. Verhit een grillpan of contactgrill en gril de prei in 6-8 minuten zacht en gaar. Maak ondertussen de makreel schoon en verwijder de graten. Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes. Meng de courgette met de tuinkers en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgette over de borden en garneer met 2-3 gegrilde stukken prei, een paar stukjes makreel, een flinke eetlepel Heks’nkaas en wat tuinkers. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!