Koken met aanbiedingen: Pittige bonensoep met Gelderse rookworst

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Zeg het met bonen, want deze jongens zijn o-zo-lekker en gezond. Deze week combineren we al het goeds van bonen met tomaten, paprika, rookworst en een vleugje rode peper voor extra pit.

Aanbiedingen in dit recept:
 1 aubergine
 2 gele paprika’s
 2 rode paprika’s
 100 gram pasta

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
Unox Gelderse rookworst
500 ml. gezeefde tomaten
400 gram kidneybonen
2 groentebouillonblokjes
1 rode peper
zonnebloemolie
zout & peper

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 26 juni.

Verwarm een pan met water en bereid de Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was en snijd de harde uiteinden van de aubergine, snijd de aubergine in blokjes. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in halve ringen. Hak de rode peper fijn.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit de rode peper met de aubergine en de helft van de rode- en gele paprika’s 5 minuten.

Voeg de gezeefde tomaten, 700 ml. water, de groentebouillonblokjes toe en kook 10 minuten mee. Breng op smaak met peper en pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.

Voeg de resterende paprika, de bonen en de pasta aan de soep toe en kook 6 minuten mee.

Snijd de Gelderse rookworst in gelijke plakken en doe deze als laats bij de soep. Verwarm nog 1 minuut mee.

Verdeel de soep over de kommen.

Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!