Koken met aanbiedingen: rauwe loempia's met knakworst, mango en bleekselderij

kma_foto-3709Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Rauwe loempia’s zijn de bom. Niet alleen omdat ze lekker skinny zijn, maar ook omdat je ze kunt vullen met alles wat je maar lekker vindt. Wij doen dat deze keer met frisse mango en stukjes bleekselderij en serveren de loempia’s met chilisaus.

Aanbiedingen in dit recept:
 2 mango’s
 3 stengels bleekselderij

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
8 Unox knakworsten
3 eetlepels chilisaus
1 limoen
2 stengels bosui
100 gram rijstnoedels
250 gram rijstvellen
1 bosje koriander
zout & peper

De aanbiedingen zijn geldig bij de Dirk tot en met zaterdag 4 juni.

kma_foto-3711-2

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne stroken langs de pit. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakken. Snijd de bosui in ringen, rasp de schil van de limoen en pers het sap. Hak de koriander fijn.

Giet de knakworsten af en snijd de worstjes over de lengte in dunne plakken.

Meng in een kom de mango met de bosui, de bleekselderij, de chilisaus, het sap van een halve limoen, de limoenrasp en de koriander. breng op smaak met zout en peper.

Week de rijstvellen 1 voor 1 in handwarm water tot ze zacht zijn. Leg ze vervolgens op een schone theedoek en vul de rijstvellen met de rijstnoedels, het mangomengsel en de plakken knakworst.

Vouw de rijstvellen als een loempia dicht.

Verdeel de rauwe loempia’s over de borden.

Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

kma_foto-3714