Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

De Thaise keuken is er één uit duizenden. Kruidige geuren komen je tegemoet als je thuis een curry in elkaar draait en de uitgesproken smaken zijn een cadeautje voor je smaakpapillen. Deze week hebben we een Thaise groene curry voor je in de aanbieding, die bijzonder goed smaakt met notenrijst en een fris bijgerecht van komkommer, mango en kokos. Yum!

Aanbiedingen in dit recept:
 300 gram snijbonen
 200 gram (snoep)komkommers 
 175 gram mango-stukjes 

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
2 pakjes Conimex Thaise groene curry paste
2 theelepels sambal manis
3 eetlepels geraspte kokos
325 gram verse tofu in reepjes
275 gram notenrijst
400 ml. kokosmelk
2 sjalotten
zonnebloemolie

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 12 juni. kma_foto-9394

Hoe maak je het?

Laat de tofu uitlekken in een vergiet en dep droog met een vel keukenpapier.

Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de snijbonen in gelijke stukjes.

Breng een pan met water aan de kook en bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng een andere pan met water aan de kook en kook de snijbonen circa 5 min. Giet af en bewaar in de pan.

Verhit vervolgens 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en bak de tofu samen met de sambal manis in 6 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de sjalotten toe en roerbak deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg de snijbonen, de groene currypasta, de kokosmelk en 100 ml. water toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de curry 2-3 min. zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes en meng samen met de mango en de geraspte kokos in een grote kom. Roer goed door.

Verdeel de curry met de rijst over de borden en serveer met de komkommersalade.

Eet smakelijk!

Tip: extra krokante tofu? Voeg dan een eetlepel suiker in stap 5 aan de tofu-reepjes toe.

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

kma_foto-9396

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
7 juni 2017

Recept: Kim Feenstra’s malse kip piri piri

Gezond Goed nieuws Voeding
25 juni 2016

Hooikoorts? Na dit drankje niet meer!

Advies Gezond Voeding
2 juni 2016

Glaasje muntthee? Ja, gezond!

Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!

Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Advies Body & Mind Brein Gezond
26 september 2016

Energetisch genezen: energie als medicijn

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!