Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

De Thaise keuken is er één uit duizenden. Kruidige geuren komen je tegemoet als je thuis een curry in elkaar draait en de uitgesproken smaken zijn een cadeautje voor je smaakpapillen. Deze week hebben we een Thaise groene curry voor je in de aanbieding, die bijzonder goed smaakt met notenrijst en een fris bijgerecht van komkommer, mango en kokos. Yum!

Aanbiedingen in dit recept:
 300 gram snijbonen
 200 gram (snoep)komkommers 
 175 gram mango-stukjes 

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
2 pakjes Conimex Thaise groene curry paste
2 theelepels sambal manis
3 eetlepels geraspte kokos
325 gram verse tofu in reepjes
275 gram notenrijst
400 ml. kokosmelk
2 sjalotten
zonnebloemolie

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 12 juni. kma_foto-9394

Hoe maak je het?

Laat de tofu uitlekken in een vergiet en dep droog met een vel keukenpapier.

Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de snijbonen in gelijke stukjes.

Breng een pan met water aan de kook en bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng een andere pan met water aan de kook en kook de snijbonen circa 5 min. Giet af en bewaar in de pan.

Verhit vervolgens 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en bak de tofu samen met de sambal manis in 6 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de sjalotten toe en roerbak deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg de snijbonen, de groene currypasta, de kokosmelk en 100 ml. water toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de curry 2-3 min. zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes en meng samen met de mango en de geraspte kokos in een grote kom. Roer goed door.

Verdeel de curry met de rijst over de borden en serveer met de komkommersalade.

Eet smakelijk!

Tip: extra krokante tofu? Voeg dan een eetlepel suiker in stap 5 aan de tofu-reepjes toe.

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

kma_foto-9396

 

Deel artikel

Lees ook


Brein Geluk Geluksmomenten Gezond lifestyle
28 juni 2016

De mooiste zonsondergangen


Bewegen
5 april 2017

Vraag en antwoord Laura Pels: Wat is HIIT?


Doen Gezond Koken Voeding
20 april 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jenny Smit


Brein Gezond Liefde
13 november 2016

Hoe kun je meer van jezelf gaan houden?


Doen Gezond Koken Voeding
21 juli 2016

Drink jezelf gezond: Rozenbottel & kaneel thee


Doen Gezond Koken Voeding
31 mei 2016

Koken met aanbiedingen: rauwe loempia’s met knakworst, mango en bleekselderij

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!