Koken met aanbiedingen: Zomerse rijstsalade op Italiaanse wijze

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Deze zomerse rijstsalade zit bomvol met Italiaanse toppers! Denk aan romige mozzarella, prosciutto, pijnboompitten en een knapperige ciabatta. Zoals je van ons gewend bent is ‘ie klaar in een wip, des te sneller kun je weer volop van de zon gaan genieten.

kma_foto-3899-2

Aanbiedingen in dit recept:
 50 gram gemengde sla
 150 gram cherrytomaten
 50 gram pijnboompitten
 100 gram prosciutto 
 1 ciabatta
 200 gram rijst

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
100 gram zwarte olijven
4 takjes basilicum
125 gram mozzarella
1 rode ui
3 eetlepels kappertjes
1 eetlepel balsamicoazijn
Zout & peper
Olijfolie

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 7 augustus.

kma_foto-3897

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst, zodra deze gaar is, over een groot bord en laat afkoelen. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de zwarte olijven in ringen en pel de rode ui. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwarm een koekenpan zonder olie, rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen op een vel keukenpapier.

Meng de afgekoelde rijst in een grote kom met de cherrytomaatjes, de pijnboompitten, de sla, de olijven, de kappertjes en de rode ui. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Rits de basilicumblaadjes van de takjes en hak de basilicum fijn. Verdeel de rijstsalade over de borden en garneer met de mozzarella, de prosciutto en de basilicum. Serveer met de ciabatta. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
28 juni 2017

3 tips om het sporten vol te houden


Doen Gezond Koken Voeding
26 juli 2016

Koken met aanbiedingen: broodje vegaburger met courgette en mozzarella


Advies Bewegen Body & Mind Brein Gezond
16 oktober 2016

Het resultaat van elke dag yoga


Voeding
13 juli 2017

Wil je minder snoepen? Probeer dit simpele trucje eens!


Bewegen Gezond Voeding
25 januari 2018

5x wat je wel en beter niet kan eten voor je workout


Voeding
7 februari 2017

Recept: vispotje met kabeljauw

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!