Koken met aanbiedingen: zonnig slastamppotje met passievrucht en rookworst

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.1458315353773_kma_foto-3499

Zon of geen zon, wij hebben het voorjaar in onze bol en bekennen kleur op ons bord! Met een mager en verantwoord gerecht boordevol groente, een zoetje en een zuurtje.

 

Aanbiedingen in dit recept:
 150 gram veldsla
 400 gram regenboog wortelmix
 2 passievruchten

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
1 Unox extra magere rookworst
1 kilo kruimige aardappelen
175 ml. crème fraîche
1 theelepel kerriepoeder
1 ui
olijfolie
zout & peper

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn supermarkt tot en met zondag 27 maart 2016.

1458315363747_kma_foto-3502

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken, snijd de wortelen in gelijke blokjes en pel en snipper de ui. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.

Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de wortel toe en kook nog 8 minuten mee. Giet af en bewaar in de pan.

Verwarm een pan met water en bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de kerrie samen met de ui 5 minuten.

Stamp vervolgens met een stamper de aardappelen en de wortels fijn. Voeg de crème fraîche, de veldsla en het uienmengsel toe en roer tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de slastamppot over de borden, serveer met de rookworst en garneer met de passievrucht.

Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

1458315373301_kma_foto-3507

Deel artikel