Koken met aanbiedingen: boerenkoolsoep met bacon & amandel

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Als de temperaturen dalen krijgen wij altijd weer zin in een winterse maaltijd.  En dit keer geen stamppot, maar een goed gevulde boerenkoolsoep met appel, bacon en amandel. Laat die winter maar komen!

Aanbiedingen in dit recept:

 250 gram boerenkool
 4 eetlepels yoghurt
 4 sneetjes brood
 2 appels

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):

1 ui
10 gram amandelschaafsel
1 groentebouillonblokje
70 gram ontbijtspek

Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig!

Hoe maak je het?

  1. Snijd het spek in stukjes en houd een paar plakjes spek apart ter garnering. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snijd de ui door de helft en vervolgens in halve ringen.
  2. Verhit een klontje boter in een soeppan en bak op laag vuur de stukjes spek uit. Voeg de boerenkool en ui toe, schep om en laat slinken. Voeg de appel, 800 ml water en het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een egale massa.
  4. Bak de resterende plakken spek uit en rooster het brood.
  5. Verdeel de soep over de borden en garneer met een schep yoghurt, het amandelschaafsel en de uitgebakken spek. Serveer het brood er naast.

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!