Koken met aanbiedingen: gevulde puntpaprika’s

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Verandering van spijs doet eten. Daarom serveren we bij deze gado gado een verse saus van cashewnoten. Compleet met een gezellig jasje van gegrilde zoete puntpaprika en een hardgekookt eitje.

Aanbiedingen in dit recept:
 4 zoete punt paprika’s
 300 gram kruimige aardappelen
 100 gram cashewnoten
 4 handjes ijsbergsla

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
2 eieren
100 gram sperziebonen
100 gram taugé
3 theelepels sambal manis
2 eetlepels ketjap manis
150 ml melk

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn tot en met zondag 6 november.

gevulde puntpaprika's

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak aan de bovenkant van de zoete puntpaprika een inkeping over de lengterichting, snijd er vervolgens een reep uit en verwijder de zaadjes.

Was de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer de boontjes. Verdeel de zoete puntpaprika’s over de beklede bakplaat en plaats de paprika’s 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de aardappelblokjes 5 minuten. Verhit een andere pan met water en kook de sperziebonen 3 minuten. Zet een derde pan met water op het vuur en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet de eieren af en laat deze schrikken onder koud water. Giet de aardappelen en de sperziebonen af en pel de eieren. Snijd de eieren vervolgens in plakjes.

Maal de cashewnoten fijn met de staafmixer. Ga net zo lang door met malen tot er een smeuïg notenmengsel ontstaat. Verwarm vervolgens de melk in een (steel)pan. Roer het notenmengsel, de sambal en de ketjap erdoorheen. Zet het vuur laag en blijf roeren tot een gladde saus.

Leg op elk bord een handje ijsbergsla. Verdeel de zoete puntpaprika’s over de borden en vul deze met de aardappelblokjes, de sperziebonen, de taugé en een paar plakjes ei. Garneer met de notensaus en extra cashewnoten.

Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

Lees ook:
Gezonde ijsjes!
Deel artikel

Lees ook


Gezond Liefde Magazine Relatie
14 oktober 2017

Waarom we juist wel seks moeten hebben


Advies Gezond
24 september 2016

5 inzichten bij het stoppen met roken


Gezond
24 april 2017

Guus Meeuwis deelt geluksmomentjes met zijn cd én een beautypakket!


Brein Gezond Voeding
29 november 2016

7x effectieve tips om van je honger af te komen


Stress
8 november 2015

TED Talks: hoe je in stressvolle situaties rustig kan blijven


Advies Brein Do It Yourself Gezond
16 mei 2016

Experimentje: ben je introvert of extravert?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!