Koken met aanbiedingen: groene asperges met romige saus en gepofte aardappel

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.kma_foto-6290

Het aspergeseizoen is weer van start en wij trappen af met de groene variant. Deze smaakvolle vriend blijft lekker knapperig, heeft een kortere kooktijd en is net iets vriendelijker voor je portemonnee dan zijn witte broer. Serveer de asperges met gepofte aardappelen, een romige aspergesaus en een traditioneel gekookt eitje.

Aanbiedingen in dit recept:
 350 gram groene asperges
 1 kilo aardappelen
 80 gram slamelange

1 zakje Knorr Mix aspergesaus
4 scharreleieren
50 gram boter

De aanbiedingen zijn geldig bij de Albert Heijn supermarkt tot en met zondag 24 april 2016.

kma_foto-6299

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een steelpan met water aan de kook.

Boen de aardappelen schoon en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Plaats de verpakte aardappelen op een bakplaat 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Zet de groene asperges, voor het koken, 15 minuten rechtop in een pan met koud water. Breng vervolgens het water aan de kook en kook de asperges 3-5 minuten.

Kook ondertussen de eieren 6 minuten in de steelpan, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en bewaar deze tot gebruik.

Bereid de saus voor de asperges: voeg de inhoud van het zakje toe aan een pan, voeg 250 ml. water toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de saus al roerende aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg 50 gram boter toe en roer goed door.

Verdeel de asperges met de saus, een eitje en de over de borden. Serveer de met de gepofte aardappelen en de slamelange.

Eet smakelijk!

Tip: lekker met verse peterselie.

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier

kma_foto-6308

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!