Koken met aanbiedingen: veggieburger met geitenkaas

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Omdat we ons tijdens de sinterklaasperiode maar al te graag vergrijpen aan kilo’s chocolade pepernoten en marsepeinen varkens, hebben we deze week een gezonde hap voor je in petto. Een vegetarische burger zonder brood en een klein aardappeltaartje zodat je zonder hongergevoel de avond in gaat.

Aanbiedingen in dit recept:
 2 aubergines
 1 komkommer
 1 ei

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
100 gram geitenkaas
200 gram cherrytomaten
10 gram basilicum
1 bakje tuinkers
4 vegetarische burgers
500 gram aardappelen
100 ml melk
Olijfolie
Zout & peper

De aanbiedingen zijn geldig bij de PLUS tot zaterdag 19 november.

geitenkaas

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een muffin-bakvorm in. Was en schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelen 20 minuten en giet ze vervolgens af. Snijd ondertussen de aubergine in lange, dikke plakken, de komkommer in lange, dunne plakken en halveer de cherrytomaatjes. Hak een handje basilicum fijn. Grill de aubergine in de oven of onder een grillpan. Giet de aardappelen af, voeg de helft van de geitenkaas, het ei, de melk en de gehakte basilicum toe. Stamp fijn tot er een mooie puree ontstaat. Vul de muffin bakvorm met de aardappelpuree of maak er taartjes van op de beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met een beetje olijfolie. Plaats de taartjes 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische hamburgers in 4 minuten rondom bruin. Bouw de vegetarische burgers: Begin met een plak aubergine, volg met de komkommer, de vegetarische burger, de geitenkaas, de cherrytomaten, de tuinkers, de basilicumblaadjes en eindig met een plak aubergine. Plaats een satéprikker in het midden om alles bij elkaar te houden. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de aardappeltaartjes. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

Deel artikel

Ook interessant

Advies Gezond
17 april 2016

Met huishouden kan je heel wat calorieën verbranden!

Advies Body & Mind Brein Geluk Geluksmomenten Gezond Lifestyle
24 mei 2016

Waar word jij gelukkig van?

Gezond
30 maart 2017

Eet eens vaker een tomaat (want ze zijn heel gezond)

Bewegen
12 juni 2018

DISQ op Healthy Fest

Gezond Voeding
3 september 2018

Your Meal Planners dagmenu: voor een dag vol beweging!

Gezond Voeding
19 augustus 2018

Leuke ontbijtbakjes van havermout met yoghurt en vers fruit

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!