Dit is waarom je nú kokosolie in huis moet halen

Kokosolie: het wordt gezien als hét wondermiddel van deze tijd. Het is handig als vervanger van olijfolie of boter om in te bakken, maar wist je dat dit goedje ook wonderen kan doen voor je haar en huid? Wendy Online zet 5 redenen op een rijtje waarom jij nu deze olie in huis moet halen. Lees snel mee.shutterstock_311574647

1. Kokosolie is goed voor… je huid

Deze olie is niet alleen fijn om je droge huid weer zacht en soepel te maken, maar kan ook helpen bij het genezen bij wonden. Omdat de olie diep doordringt in de huid doodt het bacteriën en virussen en kan het zelfs infecties helpen voorkomen. Wist je dat je deze olie ook prima kunt gebruiken voor tijdens het scheren of om je gezicht te reinigen? Een echt wondermiddel dus.
Extra fijn deze zomer: muggen houden niet van deze olie en zullen dus minder snel op je af komen.

2. Kokosolie is goed voor… je haar

Omdat de olie zo snel wordt opgenomen in je haar, voorkomt dit het verlies van proteïnen. Hierdoor wordt je haar dikker en elastischer. Als je last hebt van een droge hoofdhuid kun je je hoofd na haren wassen ook eens insmeren met kokosolie.

3. Kokosolie is goed voor… je mond

Deze olie doodt bacteriën. Ideaal voor een slechte adem dus. Het klinkt niet heel aanlokkelijk, maar kan wel wonderen verrichten: spoel iedere ochtend je mond eens met de olie, dood de bacteriën en ga tandbederf tegen.

4. Kokosolie is goed voor… je keuken

Zoals eerder genoemd is kokosolie een goed alternatief voor olijf- of zonnebloemolie. Dit komt doordat de olie hittebestendig is en er dus geen slechte vetten vrijkomen. Ideaal dus om je groenten of vlees eens in te bakken. En nog lekker ook!

5. Kokosolie is goed voor… je gezondheid

Last but not least

: de olie is goed voor je gezondheid. De olie draagt namelijk bij aan een goede stoelgang en darmwerking. Voeg dus gerust wat olie aan je voeding toe, want op deze manier blijft ook je afweersysteem meer in balans.

Bron: goednieuws.com
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
26 februari 2018

De WENDY redactie aan de DISQ

Gezond Lifestyle Stress
16 september 2017

Offline plekken om te unpluggen

Advies Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
27 oktober 2016

11x zo kun jij vandaag nog gezond gaan leven!

Voeding
17 augustus 2018

Crostini met home made gepofte auberginespread. Het lekkerste smeersel voor een zomerse BBQ!

Gezond Voeding
30 september 2018

Your Meal Planners dagmenu: (im)perfecte recepten voor een makkelijke dag!

Gezond
3 december 2016

Lotte Leufkens zet zich in voor gehandicapten

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!