Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder

Hoewel de vakantie voor de meeste mensen al begonnen is, ervaren nog veel mensen een stressgevoel. Of het nu gaat om het plannen van je vakantie, die laatste opdracht op je werk of die net nieuw aangeschafte puppy. Het blijft belangrijk om goed tot rust te komen en met de volgende 3 tips wordt dit gegarandeerd een stuk makkelijker.shutterstock_336754460

1. Kauwgom

Je hebt het misschien wel standaard in je tas zitten: kauwgom. Naast dat dit je adem wat frisser maakt, maakt het je hoofd ook wat ‘schoner’. Uit studies blijkt namelijk dat mensen die regelmatig kauwgom kauwen minder angst ervaren. Ook zijn ze alerter en hebben ze 18% minder stresshormoon in hun lichaam dan mensen die weinig of geen kauwgom kauwen. Dit alles komt doordat het kauwen op de kauwgom er voor zorgt dat er meer bloed bij de hersenen komt.

2. Lavendel

shutterstock_324282875

Lavendel staat bekend om zijn rustgevende kracht. Misschien associeer je de geur van dit kruid wel met slapen, omdat je moeder vroeger een zakje lavendel in je bed legde wanneer je niet kon slapen of een lavendelolie in de badkamer had staan. Tegenwoordig heb je ook vitaminepillen die lavendelextract bevatten. Uit studies blijkt dat mensen die dit elke dag slikken minder angst, stress en rusteloosheid ervaren. Snel naar de drogist dus!

3. Planten

shutterstock_240381874

Uit studies blijkt tevens dat het hebben van planten in je kantoor of kamer stressverminderend kan werken. Mensen die veel planten in hun omgeving hebben, hebben een lagere bloeddruk, zijn alerter en ervaren minder stress. Extra fijn: mensen die planten in hun kantoor hebben staan, ervaren minder ‘werk-prikkels’ dan mensen die op een plek werken waar weinig groen te vinden is. Wij zeggen: op naar het tuincentrum!

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress
26 juni 2017

Heb je het altijd druk? Zo krijg je weer rust in je hoofd…


Bewegen Geluk Geluksmomenten Gezond
23 augustus 2016

Deze 16 koppels gingen samen de strijd tegen overgewicht aan


Body & Mind Brein Doen Geluk Gezond Stress Voeding
17 februari 2018

Dit moet je echt weten…


Brein Gezond
27 augustus 2017

Neeke heeft een bipolaire stoornis: ‘Het was een puinzooi. Maar dat gaat nu echt beter’


Bewegen Gezond
26 juli 2017

Dit is de ultieme training voor een strakke buik


Bewegen Gezond
14 februari 2016

De tips van de DISQ-trainers voor een gezond eetpatroon

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!