Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder

Hoewel de vakantie voor de meeste mensen al begonnen is, ervaren nog veel mensen een stressgevoel. Of het nu gaat om het plannen van je vakantie, die laatste opdracht op je werk of die net nieuw aangeschafte puppy. Het blijft belangrijk om goed tot rust te komen en met de volgende 3 tips wordt dit gegarandeerd een stuk makkelijker.shutterstock_336754460

1. Kauwgom

Je hebt het misschien wel standaard in je tas zitten: kauwgom. Naast dat dit je adem wat frisser maakt, maakt het je hoofd ook wat ‘schoner’. Uit studies blijkt namelijk dat mensen die regelmatig kauwgom kauwen minder angst ervaren. Ook zijn ze alerter en hebben ze 18% minder stresshormoon in hun lichaam dan mensen die weinig of geen kauwgom kauwen. Dit alles komt doordat het kauwen op de kauwgom er voor zorgt dat er meer bloed bij de hersenen komt.

2. Lavendel

shutterstock_324282875

Lavendel staat bekend om zijn rustgevende kracht. Misschien associeer je de geur van dit kruid wel met slapen, omdat je moeder vroeger een zakje lavendel in je bed legde wanneer je niet kon slapen of een lavendelolie in de badkamer had staan. Tegenwoordig heb je ook vitaminepillen die lavendelextract bevatten. Uit studies blijkt dat mensen die dit elke dag slikken minder angst, stress en rusteloosheid ervaren. Snel naar de drogist dus!

3. Planten

shutterstock_240381874

Uit studies blijkt tevens dat het hebben van planten in je kantoor of kamer stressverminderend kan werken. Mensen die veel planten in hun omgeving hebben, hebben een lagere bloeddruk, zijn alerter en ervaren minder stress. Extra fijn: mensen die planten in hun kantoor hebben staan, ervaren minder ‘werk-prikkels’ dan mensen die op een plek werken waar weinig groen te vinden is. Wij zeggen: op naar het tuincentrum!

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Achter de schermen Brein Gezond Magazine Wendy
1 juli 2016

In balans met WENDY#7


Bewegen Gezond Voeding
25 september 2017

8 bewezen tips om af te vallen


Stress
8 april 2017

Hoe ga je om met kritiek?


Achter de schermen Gezond
27 april 2016

Bijkomen van Koningsdag (en nacht) …


Bewegen Gezond
18 november 2016

Het is weekend, tijd voor een full-body workout!


Gezond Voeding
4 augustus 2017

8 tips om minder vaak te snacken uit verveling

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!