Last van stress? Dit zijn de boosdoeners

Dit zijn de boosdoeners van stress

In de file staan, schulden, werkstress, te laat zijn voor een etentje. Het is een kleine greep uit de boosdoeners die stress veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld vijf en een half jaar in ons leven last hebben van stress. Op je 36e beleef je zelfs een stresspiek.

Uit het Britse onderzoek, dat werd gedaan onder 2.000 mannen en vrouwen, kwam naar voren dat we per dag gemiddeld twee uur en elf minuten gestrest zijn over iets. Dat komt neer op gemiddeld 15 uur per week, 33 dagen per jaar en 5,5 jaar in ons leven.

De meeste stress ervaren we op ons 36e. Sommigen van de ondervraagden hebben op die leeftijd zo’n stresspiek dat dat leidt tot slapeloze nachten en effect heeft op hun gezondheid.

De drie grote boosdoeners van stress

Heb je last van stress? Hoe komt dat toch? Uit het onderzoek kwam naar voren dat te laat zijn voor een afspraak de meeste stress oplevert. Op een goede tweede plek volgt in de file staan. Zorgen om de gezondheid van jezelf of van iemand die je liefhebt, eindigt op de derde plaats.

Andere boosdoeners die in de top tien staan, zijn:

  • Deadlines op het werk
  • Financiële problemen
  • Overgewicht
  • Telefonische verkopers

Stress op het werk

Maar liefst 63 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze zelfs op een vrije dag last van stress hebben. Een derde neemt vakantiedagen op vanwege stress. En een op de vier heeft zelfs zijn baan opgezegd omdat de baan teveel stress gaf.

Week van de Werkstress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen maakt jaarlijks kans op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Daarom is het belangrijk dat hier wat aan wordt gedaan.

In de Week van de Werkstress van 14 tot en met 17 november vinden er in heel Nederland activiteiten plaats om werkstress onder de aandacht te brengen.

Bron: Dailymail
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Body & Mind Brein Gezond
4 september 2016

Vind je innerlijke rust tijdens de eerste Inner Peace Conference


Body & Mind Gezond
31 januari 2015

5 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend


Doen Gezond Koken Voeding
20 mei 2016

Hip zomerdrankje: gemberbier (zonder alcohol!)


Advies Coach Stress
4 maart 2016

Druk? Leer van deze cursus tijdbesparen  (deel 1)


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Gezond
12 maart 2017

Yoga voor je handen: de 8 handgebaren

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!