Last van stress? Dit zijn de boosdoeners

Dit zijn de boosdoeners van stress

In de file staan, schulden, werkstress, te laat zijn voor een etentje. Het is een kleine greep uit de boosdoeners die stress veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld vijf en een half jaar in ons leven last hebben van stress. Op je 36e beleef je zelfs een stresspiek.

Uit het Britse onderzoek, dat werd gedaan onder 2.000 mannen en vrouwen, kwam naar voren dat we per dag gemiddeld twee uur en elf minuten gestrest zijn over iets. Dat komt neer op gemiddeld 15 uur per week, 33 dagen per jaar en 5,5 jaar in ons leven.

De meeste stress ervaren we op ons 36e. Sommigen van de ondervraagden hebben op die leeftijd zo’n stresspiek dat dat leidt tot slapeloze nachten en effect heeft op hun gezondheid.

De drie grote boosdoeners van stress

Heb je last van stress? Hoe komt dat toch? Uit het onderzoek kwam naar voren dat te laat zijn voor een afspraak de meeste stress oplevert. Op een goede tweede plek volgt in de file staan. Zorgen om de gezondheid van jezelf of van iemand die je liefhebt, eindigt op de derde plaats.

Andere boosdoeners die in de top tien staan, zijn:

  • Deadlines op het werk
  • Financiële problemen
  • Overgewicht
  • Telefonische verkopers

Stress op het werk

Maar liefst 63 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze zelfs op een vrije dag last van stress hebben. Een derde neemt vakantiedagen op vanwege stress. En een op de vier heeft zelfs zijn baan opgezegd omdat de baan teveel stress gaf.

Week van de Werkstress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen maakt jaarlijks kans op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Daarom is het belangrijk dat hier wat aan wordt gedaan.

In de Week van de Werkstress van 14 tot en met 17 november vinden er in heel Nederland activiteiten plaats om werkstress onder de aandacht te brengen.

Bron: Dailymail
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond
15 februari 2017

Wat zegt onze huid over onze gezondheid?


Gezond
22 mei 2017

4x van dit eten word je moe


Body & Mind Brein Gezond
26 oktober 2016

8x de slechtste gewoonten voor je mentale gezondheid


Gezond Voeding
11 juni 2017

Vaderdag winactie: super easy ontbijtje op bed


Gezond Koken Voeding
1 november 2016

Koken met aanbiedingen: gevulde puntpaprika’s


Advies Body & Mind Gezond
1 mei 2016

De ideale douche

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!