Leef jij in het nu?

Druk druk druk? Het gevoel dat je nooit ergens bij stil kan staan? Dan helpen deze vijf ‘mindfulle’ tips je op weg.

 

shutterstock_349142378

Met deze tips ervaar je de wereld om je heen wat bewuster, en kun je beter van elk moment genieten: live in the moment.

 

1. Eén taakje

Heb je het druk? Dan wachten veel taken. En misschien denk je: dat maakt mij toch niet uit – omdat je de gave hebt om te multitasken. Maar ook al lijkt multitasken efficiënt, dat is het niet. Het duurt langer om verschillende taken tegelijk af te krijgen om over je concentratie maar niet te spreken. Om bewuster te worden van wat je aan het doen bent, kun je beter één ding tegelijk doen!

 

2. Zintuigen

Je zintuigen heb je niet voor niets. Gebruik ze allemaal! Bijvoorbeeld bij het eten. Focus daar niet alleen op de smaak, kijk ook hoe lekker het eruit ziet (bijna zonde om op te eten!). Ruik het gerecht, proef het in je mond. Je zult zien dat je je eten nog meer gaat waarderen.

 

3. Even niks

Deze tip kun je goed doen als je thuis bent van je werk: doe vijf minuten per dag he-le-maal niks. Focus je op je ademhaling en kom even helemaal tot rust. Laat de werkstress of de onrust van je af glijden. Na deze oefening kun je écht meer genieten van de (kleine) fijne dingen in het leven.

 

4. Maak oogcontact

Toon oprechte interesse. Dat kunnen heel simpele gebaren zijn. Maak bijvoorbeeld veel oogcontact met een collega als jullie iets moeten bespreken. Of vraag tijdens de lunch hoe iemands weekend was. Je helpt gelijk jezelf ermee; als je namelijk wat moeite doet om interesse in iemand anders te tonen, zal iemand anders dat ook eerder bij jou doen!

 

5. Geen telefoon

Op je werk heb je hem waarschijnlijk vaak nodig. Oké. Maar probeer je telefoon zoveel mogelijk weg te leggen als je thuis bent. Duik dan eens in een fijn boek, of ga eropuit. Op een scherm zit je al genoeg van je tijd!

 

Mediteren kun je leren: in 4 stappen!

 

Bron: Womanshealtmagazine
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook leuk


Gezond Goed nieuws Voeding
12 april 2016

Er gaat niks boven een vers kopje thee


Voeding
15 maart 2017

Recept: quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas


Bewegen
30 april 2017

Here comes the sun! Alles over de Zonnegroet


Advies Body & Mind Brein Gezond
15 augustus 2016

Met deze tips kan ook jij mindfulness vakantie vieren!


Brein Gezond lifestyle
23 april 2016

Dit tijdstip maakt je het meest gelukkig!


Beauty Gezond lifestyle
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!