Leesfeest: mis deze mooie kookboeken niet

Leesfeest

Deze week komt Janneke Siebelink, hoofdredacteur Boeken bij bol.com, met tips voor kookboeken. Voor de rubriek Leesfeest zoekt zij wekelijks naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. Deze week: de mooiste nieuwe kookboeken. 

 

Het love en lemons kookboekDe titel is afkomstig van het gelijknamige, prijswinnende blog www.loveandlemons.com van de deels uit Italië afkomstige Jeanine Donofrio. Tijdens een wandeling op het prachtige Capri met haar man – die de foto’s maakte voor het kookboek – zagen ze een hond rennen met een citroen in zijn mond. Ze maakten grapjes dat de Italianen zo onverbeterlijk romantisch zijn dat ze hun honden citroenen laten apporteren in plaats van tennisballen. ‘Happiness in itself tossed in every bowl’, zo omschrijft The New York Times Love & Lemons.

Ik zou het niet beter kunnen zeggen.

More bites, sweets & limonade?

Tips van Jet – Jet van Nieuwkerk

Tips van jetHonderd tips, die net als Jet zelf zijn: niet te streng en al helemaal niet saai! Wie de lat te hoog legt, houdt het niet lang vol. Jet tipt hoe sporten wel goed te doen is, legt uit hoe blij je wordt van een opgeruimd huis, en dat een dito hoofd zorgt voor meer tijd voor jezelf en je lief. En natuurlijk zijn er ook recepten: makkelijk, gezond en heel erg lekker. De belangrijkste tip? ‘Lief zijn voor jezelf. Ik kan het duizend keer blijven zeggen.’ Hier het interview met Jet

ReishongerSabine Koning

ReishongerIn Reishonger neem Sabine Koning van OhMyFoodness.nl je aan de hand van haar favoriete internationale recepten mee op een culinaire wereldreis. Van over the top Amerika en mysterieus Japan naar eetstalletjes in Bangkok en de skipistes in Oostenrijk. De persoonlijke reisverhalen, -foto’s en –tips zorgen ervoor dat je direct een vliegticket wilt boeken.

Smaak van Sicilië Ursula Ferrigno

De smaak van SicilieEen tongstrelend kookboek en zonder meer een ode aan het mooie eiland! Ursula Ferrigno, schrijfster van onder meer de eerder verschenen bestsellers Trattoria en Italië Thuis dook in de geschiedenis en oorsprong van de Siciliaanse keuken en selecteerde de meest onweerstaanbare recepten.

 

 

Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek – Elise Gruppen Nina de Bruijn

Chickslovefood

Elise Gruppen en Nina de Bruijn zijn de oprichters van foodblog Chickslovefood.com. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie Media & Journalistiek, waar ze vriendinnen werden. Ze kookten vaak samen en kwamen er al snel achter dat ze qua eten op één lijn zaten. Hun recepten hebben 1 ding met elkaar gemeen: met weinig ingrediënten (5 or less) een voedzame, gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel zetten. Hun nieuwste boek bevat heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden. Het concept: hoe kook je snel, gezond en gevarieerd, zonder dat je twee keer moet koken: eerst voor je kids en daarna voor jezelf? Met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen eet iedereen mee.

Winnen?

Wil jij een tas vol recepten winnen? Laat ons weten wat jouw lievelingsrecept is. Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Love & Lemons. Vergeet niet je adresgegevens te mailen!

Deze actie loopt tot 13 april. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Tot volgende week! Janneke

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com (lees.bol.com) en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

Deel artikel

Lees ook


Gezond Magazine
27 november 2016

Zo zit je lekker in je huis


Bewegen Gezond Goed nieuws
21 april 2016

Leef langer met groene vingers


Gezond Voeding
27 september 2016

Koken met aanbiedingen: Homemade chocoladeroomijsjes


Achter de schermen Gezond Goed nieuws
27 mei 2016

WENDY #7: een gezond lijf!


Advies Body & Mind Gezond
9 oktober 2016

Een fluweelzacht gezicht start bij een gezonde huid


Brein Gezond
21 juni 2017

20x lekker slapen tijdens een hittegolf

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!