Lekker gezond: gevulde avocado’s met ei en zalm

Dit gerechtje is een super lekkere lunch, maar ook altijd een hit als voorgerecht. Het is makkelijk en snel te maken, en niet te vergeten, super gezond!

Chef online Loesja van Wendy spotte dit recept op een Franse foodblog. Met een paar aanpassingen hier en daar is dit recept bij haar thuis een ware favoriet geworden.

Ingrediënten gevulde avocado’s met ei en zalm:

– 4 avocado’s
– 120 gram gerookte zalm
– 4 eieren
– zout en peper
– verse bieslook
– crème fraîche

Ook super lekker én gezond: Raw lavendel brownies

Zo maak je deze gevulde avocado’s:

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Smeer in het kuiltje wat crème fraîche en leg er een plakje gerookte zalm in. Breek daarop het ei en bestrooi met zout en peper.
3. Zet de avocado’s 15 – 20 min. in de oven.
4. Strooi nog wat verse, fijngehakte bieslook over de gevulde avocado’s voor het serveren.

Bon appétit!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!