Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten

We hebben de winter achter ons gelaten en de zon laat zich steeds meer zien. Langzaamaan mogen we beginnen met het verruilen van onze saaie boterham voor kleurrijke salades :D. Wij tippen je het heerlijke linzensalade recept van ‘Uit Pauline’s Keuken’. 

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
-125 gr groene (gedroogde) linzen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-500 ml groentebouillon
-4 takjes trostomaten
-10 semi gedroogde tomaatjes
-10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
-150 gr verse geitenkaas
-4 takjes verse tijm
-Peper en zout naar smaak
-2 el olijfolie
-Eventueel: boerenbrood voor erbij

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Lekker met boerenbrood

 

 

Bron: Uit Pauline’s Keuken
Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Goed nieuws
19 april 2016

Creatief met je sarcasme!


Gezond
11 april 2018

7 keer happy hormones


Achter de schermen Gezond Magazine
18 oktober 2016

Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen


Bewegen Gezond
28 juni 2017

3 tips om het sporten vol te houden


Voeding
9 juli 2017

Smullen van Miljuschka’s cheesecake met biet


Brein Gezond
22 mei 2017

Mark Tuitert: ‘Er jaren jonger uitzien? Heb meer seks’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!