Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten

We hebben de winter achter ons gelaten en de zon laat zich steeds meer zien. Langzaamaan mogen we beginnen met het verruilen van onze saaie boterham voor kleurrijke salades :D. Wij tippen je het heerlijke linzensalade recept van ‘Uit Pauline’s Keuken’. 

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
-125 gr groene (gedroogde) linzen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-500 ml groentebouillon
-4 takjes trostomaten
-10 semi gedroogde tomaatjes
-10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
-150 gr verse geitenkaas
-4 takjes verse tijm
-Peper en zout naar smaak
-2 el olijfolie
-Eventueel: boerenbrood voor erbij

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Lekker met boerenbrood

 

 

Bron: Uit Pauline’s Keuken
Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Brein Gezond
15 september 2016

De geheimen van zintuiglijke meditatie

Bewegen Gezond Voeding
23 november 2017

Een yogales met een glas wijn in je hand? Het bestaat!

Bewegen Gezond Voeding
25 januari 2018

5x wat je wel en beter niet kan eten voor je workout

Bewegen Gezond Goed nieuws
15 juni 2016

Sporten hoeft maar één minuut te duren!

Body & Mind Brein Reizen
18 februari 2018

Blue Zones

Gezond Reizen Voeding Vrijheid & balans
1 juni 2018

De leukste, maar vooral lekkerste foodfestivals van Nederland

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!