Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten

We hebben de winter achter ons gelaten en de zon laat zich steeds meer zien. Langzaamaan mogen we beginnen met het verruilen van onze saaie boterham voor kleurrijke salades :D. Wij tippen je het heerlijke linzensalade recept van ‘Uit Pauline’s Keuken’. 

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
-125 gr groene (gedroogde) linzen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-500 ml groentebouillon
-4 takjes trostomaten
-10 semi gedroogde tomaatjes
-10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
-150 gr verse geitenkaas
-4 takjes verse tijm
-Peper en zout naar smaak
-2 el olijfolie
-Eventueel: boerenbrood voor erbij

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Lekker met boerenbrood

 

 

Bron: Uit Pauline’s Keuken
Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
31 maart 2018

Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning

Gezond Voeding
5 februari 2017

Zo maak je thee supergezond

Bewegen Gezond
7 januari 2018

Zes tips van trainer Laura Pels voor meer resultaat in de sportschool

Brein Gezond Voeding
29 november 2016

7x effectieve tips om van je honger af te komen

Advies Body & Mind Gezond
25 september 2016

Beter slapen? Deze 7 rituelen helpen je

Gezond Lifestyle
27 november 2016

Zo zit je lekker in je huis

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!