Lekkere linzensalade met zongedroogde tomaten

We hebben de winter achter ons gelaten en de zon laat zich steeds meer zien. Langzaamaan mogen we beginnen met het verruilen van onze saaie boterham voor kleurrijke salades :D. Wij tippen je het heerlijke linzensalade recept van ‘Uit Pauline’s Keuken’. 

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
-125 gr groene (gedroogde) linzen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-500 ml groentebouillon
-4 takjes trostomaten
-10 semi gedroogde tomaatjes
-10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
-150 gr verse geitenkaas
-4 takjes verse tijm
-Peper en zout naar smaak
-2 el olijfolie
-Eventueel: boerenbrood voor erbij

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Lekker met boerenbrood

 

 

Bron: Uit Pauline’s Keuken
Deel artikel

Lees ook


Gezond
11 januari 2018

Van deze 10 voorwerpen in huis kun je griep krijgen


Bewegen Gezond Voeding
3 december 2016

9x meer energie in de wintertijd


Advies Body & Mind Brein Geluk Geluksmomenten Gezond lifestyle
24 mei 2016

Waar word jij gelukkig van?


Bewegen
27 maart 2017

Mooie billen, hoe krijg je die? Mark Tuitert geeft tips!


Gezond
12 maart 2017

Yoga voor je handen: de 8 handgebaren


Bewegen Gezond Goed nieuws
17 mei 2016

Hardlopen als geheugentrainer

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!