6 ideeën voor een leuke zondag met kinderen

leuke zondag met kinderen

Het is zondag, het wordt steeds kouder buiten, morgen begint weer een werkweek.. Genoeg redenen om lekker binnen te blijven en iets leuks te gaan doen! Met deze ideeën weten de kinderen zich te vermaken en kun jij ook genieten van een leuke zondag met kinderen.

Op jacht naar de schat

Ga schatzoeken in huis! Verzin een aantal schatten, bijvoorbeeld iets lekkers of een leuke film of boek en verstop deze in huis. Plan een route door het huis die eindigt bij de schat en laat de kinderen met behulp van enveloppen met opdrachten door het huis gaan.

Een marathon met films

Laat iedereen een leuke dvd uitzoeken en kijk de hele dag leuke films. Tussen de films door zorg je natuurlijk voor hapjes en drankjes of loop even een rondje buiten voor een frisse neus.

Sprookjes verzinnen

Bedenk samen een nieuw sprookje, begin met ‘er was eens…‘ en laat vervolgens iedereen één zin noemen tot het verhaal eindigt met ‘en ze leven nog lang en gelukkig‘. Leuke tip voor later: neem met een audiorecorder (of je mobiele telefoon) het sprookje op.

Lekker kamperen

Tegenwoordig vind je overal wel leuke tipi’s met hippe prints en kleuren voor kinderen. Tijd om die lekker in huis op te zetten en binnen te gaan picknicken of een middagdutje te doen in de tent. Geen tipi in huis? Gooi een groot laken over de eettafel om zo’n tent te maken.

Kokkerellen met de kleine chefs

Verzorg met zijn allen een lekkere lunch of picknick voor binnen. Laat iedereen iets maken naar keuze, van broodjes tot smoothies. Ook leuk: gewoon koekjes bakken of een taart maken.

High tea voor kleintjes

Zo lang je niet oma’s mooiste servies gebruikt, is een high tea erg leuk met kinderen. Maak samen sandwiches, (lauwe) thee of stiekem gewoon limonade en bak kleine quiches of taartjes. Dek de tafel mooi met tafelkleden, verschillende soorten serviezen en natuurlijk servetten. Als iedereen chique kleding draagt, is het feestje compleet.

Heb jij nog ideeën voor een leuke zondag met kinderen? Hoe houd jij de kinderen zoet en vermaak je jezelf ook nog eens?

Bron: realsimple.com
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!