Lili en Howick, wij leven met jullie mee

Voor Lili (12) en Howick (13) is Nederland al hun thuis, maar toch moeten ze nu weg… Als je je thuis voelt in een land, waarbij je de taal kent, vrienden hebt en er al zo goed als je hele leven woont, dan is het onmenselijk om weggestuurd te worden. Zo denken wij er in ieder geval over. Ook lieten verschillende bekende Nederlanders hun mening over deze situatie horen. 

Stress

Moeder Armina raakte in paniek toen ze via de neuroloog hoorde dat haar kinderen (Lili en Howick) het posttraumatische stresssyndroom (PTSS) hebben. ‘De stress is zo groot dat ik bang ben dat mijn kinderen instorten als dit zo doorgaat. In Armenië zullen zij nog meer stress krijgen,’ schreef de moeder.

Ondergedoken?

De kinderen waren drie dagen ondergedoken om te voorkomen dat ze worden uitgezet. Volgens Lili is dit verhaal helemaal niet waar.  Ze plaatste een bericht op haar Instagram, waarbij ze zegt dat ze bij een vriendin was en dat het fake nieuws was.

View this post on Instagram

Reall story Like WTF 🤦‍♀️

A post shared by Lili Star (@lilistar_official) on

Onzeker

De kinderen zijn natuurlijk bang. Wat staat hun nu allemaal te wachten? ‘Je wordt ook gewoon gek van de onzekerheid. Je zit alleen maar af te wachten en je weet niet wat er kan gebeuren,’ vertelt Howick. Volgens de kinderen is de terugkeer niet goed geregeld! ‘We hopen dat het uiteindelijk goed komt,’ zegt Lili.

Wat vind jij van deze situatie? Laat het achter in de comments onder het bericht op onze Facebookpagina. 
Deel artikel

Ook interessant

Stress
7 september 2016

9 tips voor minder stress

Gezond Voeding
13 juni 2017

Waarom haring supergezond voor je is

Bewegen Gezond
11 februari 2018

Hup, die (yoga)mat op!

Bewegen Gezond
30 juli 2017

Eén uur krachttraining per week is al genoeg…

Bewegen Gezond Lifestyle Vrijheid & balans
11 januari 2018

Doe als Wendy, naar buiten, sporten!

Gezond Lifestyle Stress
16 september 2017

Offline plekken om te unpluggen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!