Lunchrecept: crunchy sandwich met gerookte kip

Het is altijd leuk om van de lunch een feestje te maken. En al helemaal in het weekend!

Daarom vandaag een lunchrecept uit het kookboek van topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff.

Wat heb je nodig?

  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 50 g magere yoghurt
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Ook lekker: Quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas

Aan de slag!

  1. Snijd 8 basilicumblaadjes in.
  2. Vermaal de pijnboompitten en meng ze met het gesneden basilicum door de yoghurt.
  3. Breng op smaak met zout.
  4. Snijd de kip in lange, dunne plakken.
  5. Besmeer het brood met een dun laagje yoghurtbasilicummengsel over de kip.
  6. Snijd het brood in sandwichvorm en bestrooi met de overgebleven basilicumblaadjes.

Tip: mocht je ’s avonds nog trek hebben dan is dit recept ook geschikt voor het slapengaan, omdat er weinig zuur of vetten in zitten. 

Eet smakelijk!

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond Voeding
23 januari 2018

Zo houd je goede voornemens wél vol


Doen Gezond Koken Voeding
21 juli 2016

Drink jezelf gezond: Rozenbottel & kaneel thee


Body & Mind Gezond Liefde Relatie
5 februari 2018

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt


Liefde Relatie Stress
10 november 2016

Een huwelijk zonder stress. Zo doe je dat


Gezond Magazine Voeding
10 januari 2018

Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles


Gezond
16 januari 2017

De dagelijkse strijd tegen koude voeten en handen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!