Lunchrecept: crunchy sandwich met gerookte kip

Het is altijd leuk om van de lunch een feestje te maken. En al helemaal in het weekend!

Daarom vandaag een lunchrecept uit het kookboek van topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff.

Wat heb je nodig?

  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 50 g magere yoghurt
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Ook lekker: Quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas

Aan de slag!

  1. Snijd 8 basilicumblaadjes in.
  2. Vermaal de pijnboompitten en meng ze met het gesneden basilicum door de yoghurt.
  3. Breng op smaak met zout.
  4. Snijd de kip in lange, dunne plakken.
  5. Besmeer het brood met een dun laagje yoghurtbasilicummengsel over de kip.
  6. Snijd het brood in sandwichvorm en bestrooi met de overgebleven basilicumblaadjes.

Tip: mocht je ’s avonds nog trek hebben dan is dit recept ook geschikt voor het slapengaan, omdat er weinig zuur of vetten in zitten. 

Eet smakelijk!

Deel artikel

Lees ook


Gezond
26 maart 2017

Een goed idee, die zomertijd?


Brein Gezond Goed nieuws
1 mei 2016

Je kortetermijngeheugen is helemaal in orde!


Voeding
15 maart 2017

Recept: quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas


Stress
17 november 2016

Stress komt vaker voor bij moeders dan bij vaders


Geven & ontvangen Gezond Goed nieuws Magazine
19 juni 2016

Dankbaarheid voor een fijne nachtrust


Brein Doen Gezond Uitgaan Voeding
4 mei 2016

Food- en mindfestivals: waar moet je zijn? Deel 2!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!