Lunchrecept: crunchy sandwich met gerookte kip

Het is altijd leuk om van de lunch een feestje te maken. En al helemaal in het weekend!

Daarom vandaag een lunchrecept uit het kookboek van topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff.

Wat heb je nodig?

  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 50 g magere yoghurt
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Ook lekker: Quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas

Aan de slag!

  1. Snijd 8 basilicumblaadjes in.
  2. Vermaal de pijnboompitten en meng ze met het gesneden basilicum door de yoghurt.
  3. Breng op smaak met zout.
  4. Snijd de kip in lange, dunne plakken.
  5. Besmeer het brood met een dun laagje yoghurtbasilicummengsel over de kip.
  6. Snijd het brood in sandwichvorm en bestrooi met de overgebleven basilicumblaadjes.

Tip: mocht je ’s avonds nog trek hebben dan is dit recept ook geschikt voor het slapengaan, omdat er weinig zuur of vetten in zitten. 

Eet smakelijk!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!