Lust, Liefde & Lichaamstaal 

When it comes, will it come without warningJust as I’m picking my nose? Will it knock on my door in the morning, Or tread in the bus on my toes? Will it come like a change in the weather? Will its greeting be courteous or rough? Will it alter my life altogether? O tell me the truth about love.

 

W. H. Auden

 

Liefdesbibliotheken

Met het ontluiken van de knoppen, het openbarsten van eitjes en het dartelen van lammetjes over sappig groen gras worden zekere receptoren in ons lichaam ook weer wakker. Alsof we ontwaken uit een lange, diepe slaap en de de winter van onze huid willen stropen. De wereld is lichter, open. Rokjesdag helpt daarbij ook. Waarbij dan? Bij de liefde natuurlijk. En alles wat daarmee gepaard gaat.

Over de liefde zijn complete bibliotheken vol geschreven, maar nog altijd is het onuitputtelijke bron waar nog altijd gretig uit wordt genuttigd door schrijvers. Roos Vonk schreef met Liefde, Lust en Ellende een geweldig boek dat in ieder boekenkast zou moeten staan om zo nu en dan even in te bladeren wanneer je twijfelt. In korte hoofdstukken, waarin ze ter illustratie ook veel van zichzelf laat zien, ontkracht ze valse wijsheden en clichés over de liefde en geeft treffende eyeopeners en razend interessante weetjes die je kunnen helpen jouw situatie te relativeren (zoals: ‘Op dit moment zijn ongeveer 2,6 miljoen volwassen Nederlanders single en naar verwachting zal dat aantal blijven groeien’). Ze biedt relativering – een knipoog, een ruimere blik, een andere wending – en geeft tips over bijvoorbeeld daten, man-vrouwverschillen, seks, trouw en schoonfamilie.

 

Nog meer boeken voor en over liefde, lust, knuffelhormonen, lustopwekkers, chemie, singlisme, (s)ex-appeal, eeuwige liefde & happy endings – op welke manier dan ook.

 

Over Lust & Liefde – Hugo Borst

‘Hugo Borst is stellig in zijn oordeel: de postmoderne vrouw is levensgevaarlijk. Of ze zoekt macht, status of geld, of ze is seksueel ontketend. Sloopkippen zijn het, verzucht een opgejaagde Borst in Over lust en liefde. In dit boek, geïllustreerd met de erotische tekeningen van Picasso, spaart Borst zichzelf niet.

1001004004732677

 

Liefde & Lust – Lou Paget

‘Jammer dat er zo weinig aandacht is voor dit soort boeken … als iedereen dit leest, zouden mensen volgens mij veel gelukkiger leven!’ – aldus een zeer enthousiaste lezer. Van massagetechnieken tot hulpstukken, van liefdesposities tot orale seks, zonder een blad voor de mond te nemen laat Paget zien hoe een rijker en geraffineerder liefdesleven binnen ieders bereik ligt. Liefde & lust leert in niets verhullende taal wat men moet weten om de perfecte minnaar te worden.

9044300199

 

Weg van Liefde – Alain de Botton

De Britse schrijver en filosoof Alain de Botton onderzoekt in Weg van liefde wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat. Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont hij dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen, en hij geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek. Een hoopgevend verhaal over hoe een liefdesrelatie in de eenentwintigste eeuw kan standhouden en tot bloei kan komen.

9200000051833422

 

 

Koken met liefde – Anne Scheepmaker

Omdat de liefde ook gevoed moet worden … In Koken met liefde schrijft Anne Scheepmaker over het veroveren van een geliefde, huwelijks rituelen, trouw en ontrouw. Aan de waargebeurde verhalen zijn overheerlijke, lustbevorderende recepten voor bijvoorbeeld Siciliaanse huwelijkspasta, pruimen-uiencompote en asperges met kwarteleitjes en St. Jacobsschelpen, toegevoegd.

1001004002059197

 

 

De aantrekkingskracht van foute mannen – Carolien Roodvoets

En voor als het allemaal niet wil lukken … Sommige vrouwen vallen steeds weer voor een man die niet goed voor hen is. Zij lopen aardige mannen voorbij en blijven hangen in rampzalige relaties. Carolien Roodvoets schreef een boek over de aantrekkingskracht van foute mannen. Zij maakt onderscheid tussen een aantal typen foute mannen. Een handig houvast bij het herkennen van een foute man, zoals de narcist en de jaloerse man.

9200000051780830

 

Janneke siebelink (2)

Janneke is Redacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Op televisie bij de NPO praat ze je iedere eerste vrijdag van de maand bij over de nieuwste boeken, en voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Goed nieuws Voeding
12 april 2016

Er gaat niks boven een vers kopje thee

Gezond Stress
21 juni 2018

Monic Hendrickx gaat op yogareis

Brein Gezond Goed nieuws
6 april 2016

Muziek aan tijdens je werk!

Gezond
14 augustus 2017

4x recepten voor verse en gezonde thee

Bewegen Gezond
3 mei 2017

Vraag & antwoord Laura Pels: Kan ik blijven sporten tijdens mijn zwangerschap?

Bewegen Gezond
6 oktober 2018

Voor meisjes als Hayley rennen we naar de maan!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!