Dit mag je niet meer eten van Mark Tuitert

dit mag je niet meer eten van Mark Tuitert

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach. Deze keer geeft hij advies over gezonde voeding. Zo heeft hij een lijstje met producten die je van hem niet meer mag eten.

We eten allemaal wel eens te veel, te vet, te zoet of te zout. Wat met name een steeds groter probleem wordt: te bewerkt. Er is zoveel aan toegevoegd dat het nauwelijks nog als voedsel te herkennen is. Daarnaast is de voedselketen soms zo lang geworden dat je vaak niet meer weet waar het eigenlijk vandaan komt. Als topsporter is het nogal essentieel wat je dagelijks binnenkrijgt maar eigenlijk zou dat voor iedereen moeten gelden. Zondigen mag altijd een keertje maar pas op dat het eten van sommige producten niet langzaam in je standaard eetpatroon sluipt.

Een paar producten die je wat mij betreft mag verbannen uit je leven!

1.Wit brood

Zetmeel in met name wit brood wordt snel door je lichaam afgebroken en komt de bloedstroom binnen als glucose. Dit veroorzaakt weer een snelle piek in bloedsuiker- en insulineniveaus. En tja, als de bloedsuikerspiegel snel stijgt, daalt het vaak ook weer rap. Je voelt je dan weer flauwtjes en krijgt weer trek. Je grijpt dan makkelijk naar een zoete snack. Je bloedsuiker stijgt weer… en je zit in een vicieuze cirkel. Kies liever voor gezondere volkoren alternatieven.

2. Lightproducten

Light betekent minder calorieën maar onmiddellijk ook minder voedingswaarde en meer ongezonde toevoegingen om toch voor een beetje smaak te zorgen. Bovendien houd je jezelf voor de gek om te denken dat je meer kunt eten omdat het toch light is. Trap er niet in!

3. Popcorn uit de magnetron

Op de bank met popcorn is helemaal niet zo gezellig! Ik kan een lang wetenschappelijk verhaal houden met gecompliceerde namen, maar het komt simpelweg neer op het volgende: de makkelijke popcornzakken voor in de magnetron zijn gemaakt met giftige chemicaliën die bij verhitting in de popcorn terecht komt. Brrrr…. Ze zouden zorgen voor onvruchtbaarheid maar ook voor verschillende vormen van kanker. Ouderwets in de pan bakken dus met kokosvet of olijfolie.

Lees ook zijn vorige blogs: ‘Zo houd je je goede voornemens vol‘ en ‘Vijf tips voor meer beweging van Mark Tuitert

4. Frisdrank

En dan bedoel ik elke frisdrank! De koolzuur is niet goed voor je maag en de suiker is slecht voor alles. Slecht voor je tanden, het versnelt het verouderingsproces en de kunstmatige suikers zoals bijvoorbeeld aspartaam zouden niet alleen kankerverwekkend zijn maar ook geboortedefecten veroorzaken. Gooi maar in de prullenbak.

5. Margarine

Eet liever gewoon roomboter. De dierlijke vetten die in roomboter  zitten, zijn de vetten die je lichaam nodig heeft. ‘Transvetten’ die je in veel margarines vindt, zijn onnatuurlijke vetten die weer schadelijk zijn voor de cellen in je lichaam. Zo schadelijk dat ze onder andere hartziektes en kanker kunnen veroorzaken. Om nog maar niet te spreken over de verstoorde hormoonhuishouding die deze vetten kan veroorzaken. Bovendien: transvetten maken afvallen heel erg moeilijk. Weg ermee!

Ik hoop dat bovenstaande producten vanaf nu op je boodschappenlijstje ontbreken!’

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag 3 abonnementen weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com. Zo werkt dit programma:

  • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
  • Kies zelf een programma
  • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
  • Train 3 x per week 25 minuten 
  • Met Mark Tuitert als persoonlijke motivator
  • Waar en wanneer je wilt
  • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
  • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel. Deze actie loopt tot 28 februari. Op deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

Deel artikel

Lees ook


Achter de schermen Brein Gezond Wendy
10 juli 2016

Stop met piekeren!


Brein Geluk Gezond Persoonlijk
5 mei 2016

Vrij: hoe voelt dat voor jou?


Brein
3 maart 2017

Waarom is zingen goed voor kinderen?


Voeding
4 maart 2017

Recept: groene asperges met een gepocheerd ei en parmezaan


Stress
9 februari 2017

Zo houd je de regie in je hoofd


Brein Gezond Stress
3 oktober 2017

Ervaar minder stress en angstgevoelens met behulp van meditatie-apps

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!