Waarom bladgroente goed is tegen stress!

Het mineraal magnesium is goed voor heel wat dingen in je lichaam, zo helpt het tegen spanningen en zorgt het ervoor dat je sneller in slaap valt. Uit onderzoek blijkt dat dit wondermiddel ook een prima anti-stressmiddel is.

Magnesium kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel kalmeert en ook reguleert het fantastische mineraal je bloeddruk en hartritme. Ook helpt het bij de vertering en ontgifting. Nog een leuk feitje: magnesium draagt bij aan de aanmaak van het hormoon serotonine. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van magnesium word je dus gelukkig!

Tekort

Omdat veel van ons eten tegenwoordig bewerkt wordt, zit er minder magnesium in wat we eten. Ook door stress raakt je lichaam veel magnesium kwijt. De inname van meer magnesium houdt je lichaam dus in balans. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook zorgt meer magnesium er voor dat je lekkerder en beter slaapt. Echt een win-win-winsituatie!

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit onder andere in groene bladgroente, amandelen, banaan, rauwe cacao, hennepzaad, zeewier én pure chocola! Je hoeft natuurlijk niet alleen nog maar deze producten te eten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om je voedingsschema hier en daar wat aan te passen. Dus wil je minder stress? Eet producten met magnesium!

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

stress

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
6 juni 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Lonneke Nooteboom


Bewegen Gezond
23 augustus 2017

7 bewezen resultaten van regelmatig sporten


Voeding
24 januari 2017

Recept van Mark Dakriet: banaan-havermoutpannenkoek


Brein Gezond Magazine Stress Vrijheid & balans
20 september 2017

Tips voor een digitale detox


Voeding
23 augustus 2017

Het allerlekkerste en gezondste chocoladetaartje!


Doen Gezond Koken Voeding
16 september 2016

Guacamole dag: guacamole recept met een lekker zuurtje

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!