Waarom bladgroente goed is tegen stress!

Het mineraal magnesium is goed voor heel wat dingen in je lichaam, zo helpt het tegen spanningen en zorgt het ervoor dat je sneller in slaap valt. Uit onderzoek blijkt dat dit wondermiddel ook een prima anti-stressmiddel is.

Magnesium kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel kalmeert en ook reguleert het fantastische mineraal je bloeddruk en hartritme. Ook helpt het bij de vertering en ontgifting. Nog een leuk feitje: magnesium draagt bij aan de aanmaak van het hormoon serotonine. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van magnesium word je dus gelukkig!

Tekort

Omdat veel van ons eten tegenwoordig bewerkt wordt, zit er minder magnesium in wat we eten. Ook door stress raakt je lichaam veel magnesium kwijt. De inname van meer magnesium houdt je lichaam dus in balans. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook zorgt meer magnesium er voor dat je lekkerder en beter slaapt. Echt een win-win-winsituatie!

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit onder andere in groene bladgroente, amandelen, banaan, rauwe cacao, hennepzaad, zeewier én pure chocola! Je hoeft natuurlijk niet alleen nog maar deze producten te eten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om je voedingsschema hier en daar wat aan te passen. Dus wil je minder stress? Eet producten met magnesium!

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

stress

Deel artikel

Ook interessant

Voeding
13 december 2017

Recept voor healthy crispy Christmas cookies

Body & Mind Doen Gezond Lezen
21 mei 2016

Je stem als krachtbron

Bewegen Vrijheid & balans
29 mei 2018

Dit zijn de leukste plekken om te DISQEN

Achter de schermen Bewegen Gezond Wendy
23 juli 2016

Olympisch leven na de topsport

Doen Gezond Koken Voeding
3 mei 2016

Koken met aanbiedingen: oosterse stamppot met pittige rookworst

Gezond Stress
2 maart 2017

Dé redenen waarom een massage zo gezond is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!