Waarom bladgroente goed is tegen stress!

Het mineraal magnesium is goed voor heel wat dingen in je lichaam, zo helpt het tegen spanningen en zorgt het ervoor dat je sneller in slaap valt. Uit onderzoek blijkt dat dit wondermiddel ook een prima anti-stressmiddel is.

Magnesium kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel kalmeert en ook reguleert het fantastische mineraal je bloeddruk en hartritme. Ook helpt het bij de vertering en ontgifting. Nog een leuk feitje: magnesium draagt bij aan de aanmaak van het hormoon serotonine. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van magnesium word je dus gelukkig!

Tekort

Omdat veel van ons eten tegenwoordig bewerkt wordt, zit er minder magnesium in wat we eten. Ook door stress raakt je lichaam veel magnesium kwijt. De inname van meer magnesium houdt je lichaam dus in balans. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook zorgt meer magnesium er voor dat je lekkerder en beter slaapt. Echt een win-win-winsituatie!

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit onder andere in groene bladgroente, amandelen, banaan, rauwe cacao, hennepzaad, zeewier én pure chocola! Je hoeft natuurlijk niet alleen nog maar deze producten te eten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om je voedingsschema hier en daar wat aan te passen. Dus wil je minder stress? Eet producten met magnesium!

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

stress

Lees ook:
Gezonde ijsjes!
Deel artikel

Lees ook


Gezond Vrijheid & balans
17 maart 2018

Dream stories met Francis Beukeveld


Voeding
24 maart 2017

Omdat het Nationale Pannenkoekendag is: win een pannenkoekpakket!


Bewegen Gezond
31 oktober 2017

Meer mannen op de yogamat


Doen Gezond Koken Voeding
17 mei 2016

Koken met aanbiedingen: spaghetti met een romige saus vol paddenstoelen en kip


Gezond Voeding
31 juli 2017

2 gezonde, zelfgemaakte sportdrankjes van Mark Tuitert


Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
18 september 2016

4x zo wordt hardlopen net even een stukkie leuker

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!