Waarom bladgroente goed is tegen stress!

shutterstock_275793086
Het mineraal magnesium is goed voor heel wat dingen in je lichaam. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dit wondermiddel ook een prima anti-stressmiddel is.

Magnesium kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel kalmeert en ook reguleert het fantastische mineraal je bloeddruk en hartritme. Ook helpt het bij de vertering en ontgifting. Nog een leuk feitje: magnesium draagt bij aan de aanmaak van het hormoon serotonine. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van magnesium word je dus gelukkig!

Tekort

Omdat veel van ons eten tegenwoordig bewerkt wordt, zit er minder magnesium in wat we eten. Ook door stress raakt je lichaam veel magnesium kwijt. De inname van meer magnesium houdt je lichaam dus in balans. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook zorgt meer magnesium er voor dat je lekkerder en beter slaapt. Win-win-winsituatie.

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit onder andere in groene bladgroente, amandelen, banaan, rauwe cacao, hennepzaad en zeewier. Je hoeft natuurlijk niet alleen nog maar deze producten te eten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om je voedingsschema hier en daar wat aan te passen.

Bron: Women’s Health
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Voeding
5 april 2017

Recept voor een heerlijke zeebaars


Gezond Voeding
4 juli 2017

Wat je absoluut niet moet eten na het sporten…


Gezond
2 juni 2017

Verantwoord zonnen: dit moet je weten


Doen Gezond Koken Voeding
3 mei 2016

Koken met aanbiedingen: oosterse stamppot met pittige rookworst


Gezond Goed nieuws Voeding
3 augustus 2016

Met dit drankje haal je het meeste uit je work-out


Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
19 juni 2016

Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!