Mark Tuitert: 'Boek je te weinig resultaat? Met deze 5 tips lukt het wel!'

mark tuitert

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert wil dat ook de WENDY lezeres meer in beweging komt en gezonder eet. Elke week geeft hij in zijn blogs tips & tricks op WENDY online. Deze week helpt hij je weer op weg als je vindt dat je te weinig resultaat boekt.

‘Je bent begonnen met meer bewegen en beter eten. Of je staat op het punt dat te gaan doen. Als je dan eenmaal bezig bent zie je misschien te weinig of niet snel genoeg resultaat. Vaak komt dat omdat er kleine ‘sneaky’ gewoontes in je leven zijn geslopen waarvan je niet beseft dat ze je niet helpen of je zelfs tegenwerken. Hier een paar tips om alert te worden.

1. Drink genoeg water

Zorg dat je genoeg drinkt. Je lichaam bestaat voor 75 procent uit water. Op warme dagen maar ook na trainingen moet je zorgen dat je ‘bijtankt’. Als je dorst hebt geven je hersenen vanzelf een seintje, maar de meeste mensen gaan dan eten in plaats van drinken. Neem eerst een glas water en wacht even af.

2. Slaap genoeg

Te weinig slapen of slecht slapen kan ervoor zorgen dat je gedurende de dag meer gaat snacken om je tekort aan energie aan te vullen. Je gaat gewoon (onnodig) meer en calorierijker eten. Vind je het moeilijk om die omschakeling te maken: zet een alarm in de avond. Als je bijvoorbeeld om 22.00 in je bed wil liggen, stel je de wekker in om 21.30 en  geef je jezelf een half uur om je voor te bereiden op je nachtrust. Iphone op vliegtuigstand, douchen, lezen en naar bed!

3. Neem de tijd om te eten

Je voelt je pas ‘verzadigd’ 20 minuten nadat je begonnen bent met eten. Dat betekent dat als je haastig en ongeïnteresseerd je eten naar binnen propt je zomaar veel te veel eet. Het is moeilijk, ik weet het, maar probeer gewoon tijd te maken voor je ontbijt, lunch en avondeten.

Lees ook: ‘5 tips van Mark Tuitert tegen voorjaarsmoeheid

4. Gezonde snacks in je tas

Zorg dat je nooit hongerig raakt en ineens snakt naar een ongezonde snack! Eet elke twee a drie uur wat. Een zakje ongebrande (ongezouten) noten, wat tomaatjes, plakjes komkommer of paprika in je tas voorkomt hongergevoel.

5. Verborgen suikers

Heerlijk die grote bak fruit maar vergis je niet in de hoeveelheid suikers. Probeer meer groente dan fruit te eten en niet andersom. Dat geldt ook voor grote glazen verse fruitsappen. Heerlijk dat glaasje rode of witte wijn maar denk om de suikers! Ook zogenaamde gezonde mueslirepen en energybars bevatten heel veel suiker. Ketchup, yoghurt met smaakjes… laat je niet verleiden en train jezelf etiketten te lezen voor je iets automatisch in je mandje stopt.

Ik hoop dat ik je een beetje op weg geholpen heb. Als je een vraag voor me hebt of als er zaken zijn waar jullie meer over willen weten, let me know! Dan blog ik daar graag over. Heel veel succes!’

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag bij elke blog een abonnenment weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com. Zo werkt dit programma:

  • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
  • Kies zelf een programma
  • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
  • Train 3 x per week 25 minuten 
  • Met Mark Tuitert als persoonlijke motivator
  • Waar en wanneer je wilt
  • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
  • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel. Deze actie loopt tot 18 april. Op deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

> Alles blogs van Mark Tuitert

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond
23 mei 2017

Leven na een aanslag: ‘Krankzinnig, maar de aanslag hoort bij je’


Advies Body & Mind Brein Gezond
10 oktober 2016

Vroeg opstaan: zo maak je het een stuk fijner!


Body & Mind Brein Geluk Gezond
27 september 2016

Interessante weetjes over de optimist


Gezond Goed nieuws Voeding
24 juni 2016

Rode wijn voor een mooie haardos!


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van


Brein Gezond
5 juli 2017

Waarom je juist vaker zou moeten dagdromen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!