5 tips van Mark Tuitert tegen voorjaarsmoeheid

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach. Deze week geeft hij de ultieme tips tegen voorjaarsmoeheid.

Heb je een tekort aan energie, wil je veel slapen en heb je vooral trek in koolhydraten? Dan is de kans groot dat je last hebt van voorjaarsvermoeidheid. De dagen beginnen vroeger, je hebt een uur moeten inleveren door de zomertijd en dat is nou net dat uurtje wat je niet kunt missen voor je gevoel. De vogels beginnen nu wel al heel vroeg te fluiten en dat irriteert je mateloos. Om te voorkomen dat je uit je slaapkamerraam gaat schreeuwen of het alsjeblieft wat stiller kan, de volgende tips:

1. Naar buiten!

Ook al kan het in april nog best fris zijn af en toe, probeer zoveel mogelijk de buitenlucht op te zoeken. Je hebt de winter overleefd, dit trek je ook nog wel. Het bos in, het strand op, de hei over… Ga naar buiten, al is het maar een kwartiertje, al ga je in je tuin hoelahoepen. Kruip onder die steen vandaan en laat het licht je letterlijk weer opladen!

2. In beweging!

Tja, en als topsporter weet ik dat bewegen zo’n beetje een remedie is voor alles. Je bloedsomloop komt lekker op gang en je maakt onder andere het gelukshormoon dopamine aan, waardoor je gewoon weer blij wordt!

3. Eet je energiek!

Probeer zoveel mogelijk groene bladgroente te eten. Daarin zit zink en veel vitamines uit de B groep. Ook fruit dat nu uit het seizoen komt heeft genoeg vitamine C en antioxidanten om je imuunsysteen weer een boost te geven.

Lees ook: ‘Mooie billen, hoe krijg je die? Mark Tuitert geeft tips

4. Wees matig met alcohol!

Het geeft je wellicht even ontspanning maar het kost je daarna meer energie dan het je geeft. Zeker als je lichaam nog worstelt met de seizoenwisseling! Geef je lijf even rust.

5. Recept tegen die ‘lenteslaperigheid’!

Gooi deze combinatie aan powerfoods in de blender en je kunt er weer even tegen aan. Erg makkelijk te maken en klaar in een handomdraai.

 • Handjevol spinazie
 • 1 stronkje broccoli
 • ½ stengel selderij
 • 1 appel (geschild en in vier stukken)
 • 1 stukje gember (1 cm)
 • 50 a 100 ml amandel of kokosmelk

Je kunt het altijd wat rijker maken door er een eetlepel kwark en wat extra proteïne door de scheppen als je veel aan het trainen bent.  Geef jezelf de tijd. De één heeft wat meer tijd nodig dan de ander om weer op het oude energiepeil te komen. Als deze eenvoudige tips niet lijken te helpen zoek dan gewoon professionele  hulp! Succes!

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag bij elke blog een abonnenment weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com. Zo werkt dit programma:

 • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
 • Kies zelf een programma
 • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
 • Train 3 x per week 25 minuten 
 • Met Mark Tuitert als persoonlijke motivator
 • Waar en wanneer je wilt
 • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
 • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel. Deze actie loopt tot 11 april. Op deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

> Alles blogs van Mark Tuitert

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
23 mei 2017

4 redenen om regelmatig krachttraining te doen


Doen Gezond Koken Voeding
19 juli 2016

Koken met aanbiedingen: Taartje van blauwe bessen, nectarines, gember en limoen


Gezond Voeding
3 oktober 2017

Zo doorbreek je je ongezonde eetgewoontes


Gezond Voeding
27 september 2016

Koken met aanbiedingen: Homemade chocoladeroomijsjes


Brein Gezond Goed nieuws
19 april 2016

Creatief met je sarcasme!


Gezond Voeding
24 oktober 2017

Zo herinner je jezelf om genoeg te drinken

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!