5 tips van Mark Tuitert tegen voorjaarsmoeheid

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Deze week geeft hij de ultieme tips tegen voorjaarsmoeheid.

Heb je een tekort aan energie, wil je veel slapen en heb je vooral trek in koolhydraten? Dan is de kans groot dat je last hebt van voorjaarsvermoeidheid. De dagen beginnen vroeger, je hebt een uur moeten inleveren door de zomertijd en dat is nou net dat uurtje wat je niet kunt missen voor je gevoel. De vogels beginnen nu wel al heel vroeg te fluiten en dat irriteert je mateloos. Om te voorkomen dat je uit je slaapkamerraam gaat schreeuwen of het alsjeblieft wat stiller kan, de volgende tips:

1. Naar buiten!

Ook al kan het in april nog best fris zijn af en toe, probeer zoveel mogelijk de buitenlucht op te zoeken. Je hebt de winter overleefd, dit trek je ook nog wel. Het bos in, het strand op, de hei over… Ga naar buiten, al is het maar een kwartiertje, al ga je in je tuin hoelahoepen. Kruip onder die steen vandaan en laat het licht je letterlijk weer opladen!

2. In beweging!

Tja, en als topsporter weet ik dat bewegen zo’n beetje een remedie is voor alles. Je bloedsomloop komt lekker op gang en je maakt onder andere het gelukshormoon dopamine aan, waardoor je gewoon weer blij wordt!

3. Eet je energiek!

Probeer zoveel mogelijk groene bladgroente te eten. Daarin zit zink en veel vitamines uit de B groep. Ook fruit dat nu uit het seizoen komt heeft genoeg vitamine C en antioxidanten om je imuunsysteen weer een boost te geven.

Lees ook: ‘Mooie billen, hoe krijg je die? Mark Tuitert geeft tips

4. Wees matig met alcohol!

Het geeft je wellicht even ontspanning maar het kost je daarna meer energie dan het je geeft. Zeker als je lichaam nog worstelt met de seizoenwisseling! Geef je lijf even rust.

5. Recept tegen die ‘lenteslaperigheid’!

Gooi deze combinatie aan powerfoods in de blender en je kunt er weer even tegen aan. Erg makkelijk te maken en klaar in een handomdraai.

  • Handjevol spinazie
  • 1 stronkje broccoli
  • ½ stengel selderij
  • 1 appel (geschild en in vier stukken)
  • 1 stukje gember (1 cm)
  • 50 a 100 ml amandel of kokosmelk

Je kunt het altijd wat rijker maken door er een eetlepel kwark en wat extra proteïne door de scheppen als je veel aan het trainen bent.  Geef jezelf de tijd. De één heeft wat meer tijd nodig dan de ander om weer op het oude energiepeil te komen. Als deze eenvoudige tips niet lijken te helpen zoek dan gewoon professionele  hulp! Succes!

Deel artikel

Lees ook


Beauty Gezond Magazine Voeding
21 oktober 2016

Vivians wondermiddelen


Bewegen Gezond Voeding
24 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Fajah Lourens


Stress
8 november 2015

TED Talks: hoe je in stressvolle situaties rustig kan blijven


Brein Geven & ontvangen Gezond Liefde Relatie Vriendschap
23 december 2017

Waarom geven en delen je een gelukkiger persoon maakt


Bewegen Gezond Magazine
8 juni 2017

Bikram yoga: ‘Na de eerste les dacht ik: jullie zijn gek. Die hitte!’


Stress
18 december 2016

3 tips voor een fijne kerst zonder stress

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!