Mark Tuitert: ‘Sporten geeft energie en vermindert stress’

Mark Tuitert sporten maakt gelukkigVoormalig schaatskampioen Mark Tuitert wil dat ook de WENDY lezeres meer in beweging komt en gezonder eet. Hij doet dat via het gezondheidsplatform Fitchannel én schrijft de komende weken een blog vol tips & tricks op WENDY online. Deze keer probeert hij ons te helpen om die sportschoenen aan te trekken. 

Waarom ga je eigenlijk sporten? Omdat je wilt afvallen? Fitter wilt worden en er beter wilt uitzien? Allemaal stuk voor stuk geweldige redenen, maar sporten zorgt voor zoveel meer dan dat! Een paar punten die je moeten motiveren vooral vaak in je sportschoenen te schieten en in actie te komen.

1. Feel Good Drug

Wanneer je lusteloos op de bank hangt en een beetje lamlendig bent van een drukke chaotische dag kan een uurtje sporten wonderen doen. Dopamine, ook wel het gelukshormoon, wordt dan aangemaakt. Het zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel zit en dat je een opgewekt en positief gevoel krijgt. Niet geheel onbelangrijk: dopamine werkt ook libido verhogend!

2. Weg met die stresskip en angsthaas

Dat sporten zorgt voor het gelukshormoon maakt het bijna vanzelfsprekend dat het invloed heeft op alle aspecten van je emotionele welzijn. Het kan stress en depressie verlichten en een positieve invloed hebben op angststoornissen.

3. Meer zelfverzekerd

Vermindering van stress of sombere gemoedstoestanden door regelmatig sporten zorgt er automatisch voor dat je je meer zelfverzekerd voelt en meer kunt ontspannen. Je zit gewoon letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

4. Meer energie

Je kent de uitdrukking: moe maar voldaan! Het klinkt haast tegenstrijdig, maar je moet je zelf moe maken om uiteindelijk meer energie te krijgen. Denk aan dat heerlijke gevoel van voldoening na een pittige workout of een lange boswandeling.

5. Betere nachtrust

Zeker als je een slechte of onrustige slaper bent is meer bewegen een supermiddel. Je slaapt beter, dieper en langer door als je regelmatig sport. En als je beter slaapt ben je een prettiger mens overdag. Ook wel fijn voor je omgeving!

6. Productiever

Als je beter slaapt komt er veel meer uit je handen. Je krijgt meer gedaan omdat je je beter kan focussen, je bent creatiever en minder vergeetachtig. En dat geeft weer meer voldoening.

7. Je kan veel meer hebben

Je bent dus fit, helder, ontspannen en je kan je beter concentreren. Dat betekent dat je fysieke en mentale uitdagingen veel beter het hoofd kan bieden. Waar andere naar drugs of alcohol grijpen om snel te ontspannen heeft iemand die lekker sport die neiging veel minder. 

8. Makkelijker om te stoppen met verslavingen

Het klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook: meer bewegen en sporten zorgt ervoor dat je je beter voelt en zodra dat het geval is heb je weer minder behoefte aan roken of drinken.

Do I need to say more? In beweging! Nu!

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag 3 abonnementen weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com. Zo werkt dit programma:

  • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
  • Kies zelf een programma
  • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
  • Train 3 x per week 25 minuten 
  • Met Mark Tuitert als persoonlijke motivator
  • Waar en wanneer je wilt
  • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
  • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel. Deze actie loopt tot 7 maart. Op deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

Beeld: Fitchannel.com

Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Brein Gezond
28 mei 2016

Mediteren kun je leren: in 4 stappen


Advies Brein Do It Yourself Gezond
25 augustus 2016

5 tips om in slaap te komen tijdens een hittegolf


Advies Brein Gezond
14 september 2016

5 x een oppepper voor jezelf


Doen Gezond Koken Voeding
17 mei 2016

Koken met aanbiedingen: spaghetti met een romige saus vol paddenstoelen en kip


Voeding
27 december 2016

Maak dit jaar zelf lekkere gezonde oliebollen!


Advies Bewegen Gezond
11 september 2016

Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!