Mark Tuitert: Een strakke sexy buik? Verminder je stress!

buik

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert wil dat ook de WENDY lezeres meer in beweging komt en gezonder eet. Elke week geeft hij in zijn blogs tips & tricks op WENDY online. Deze week geeft hij tips hoe je een platte buik kan creëren.

De zon laat zich steeds meer zien en voor je het weet loop je in zomerse T-shirtjes en als het echt lekker weer is: topjes of je nieuwe bikini! Hoe irritant is het als steeds dat gezellige randje extra buik waar je de hele winter voor gespaard hebt over de rand van je broek steekt? Je kan hier makkelijk wat tegen doen door er gewoon voor trainen. Voor de duidelijkheid: Een strakke buik is niet hetzelfde als een sixpack. Een sixpack vereist ook een wat langere en specifieke training en als je echt toegewijd bent ook aangepaste voeding maar een platte buik is een haalbaar doel waar je met de juiste aanpak binnen twee weken al resultaat mee boekt. Hier wat verrassende tips!

Je buikspieren trainen kan overal!

Niet alleen met mij thuis via Fitchannel.com maar ook tussen de dagelijkse routines door. Op kantoor, in het park of bos. Ga rechtop op een stoel zitten als je toch ergens zit te wachten en til drie keer 10 keer je voeten tien centimeter boven de grond. Sta je in het bos of park een bal weg te gooien voor je hond (goed voor je schuine buikspieren) pak dan meteen wat extra buikspieroefeningen. Wees creatief.

Let op wat je binnenkrijgt

Alles wat je lichaam teveel aan energie binnenkrijgt wordt opgeslagen in vet. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Dus wees bewust van je voedingspatroon.

Beperk je stress

Als je al langere tijd aan het trainen bent en dat ‘buikje’ wil maar niet maar verdwijnen kijk dan eens serieus naar hoe druk je bent in je leven of beter: hoe druk je je maakt. Door stresshormonen kom je in een staat van voortdurende alertheid en kan bijvoorbeeld je stofwisseling  op een lager pitje komen te staan. Je verbrandt dan minder vet en dat zie je met name terug op je buik helaas. Dit gaat vooral op bij langdurige stress of als je te veel stressmomenten op een dag hebt. Ik heb het niet alleen over psychische stress. Een allergie voor iets, slechte voeding, te weinig slapen etc ervaart je lichaam ook als stress. Gelukkig is sporten en regelmatig flink in beweging komen een zeer goede remedie om dat stresshormoon (cortisol) te verminderen en tegen te gaan. En als je één van die weinigen bent die juist afvalt bij stress dan ben je echt geen geluksvogel want dat is ook niet gezond!

Train gericht en bewust

Doe niet alleen cardio maar ook wat meer krachttraining. Zoek de balans. Natuurlijk; duursporten zorgen voor vetverbranding en zijn super voor je conditie maar gooien ook de cortisol productie van je lichaam omhoog en dat wil je nou net niet! Varieer.

Heel veel succes!

> Meer blogs van Mark Tuitert

Deel artikel

Lees ook


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van


Gezond Stress
2 maart 2017

Dé redenen waarom een massage zo gezond is


Gezond
27 april 2017

Een kater bestrijden: hoe het niet moet!


Gezond Magazine Voeding
5 december 2016

5 dingen waar je volgens de wetenschap meteen blij van wordt


Brein
23 februari 2017

Tips om de dag met een lach te beginnen


Bewegen Gezond Goed nieuws
20 juni 2016

Internationale Yoga Dag 2016!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!