Lekker zen: 3x mediteren via een app

Mediteren is voor iedereen. En ook: wanneer je maar wilt, waar je ook bent, en wat je ook aan het doen was. Deze drie handige apps helpen je daarbij: echte aanraders.

shutterstock_205958422

Rust in je hoofd, rust in je lijf. En niet alleen dat, ook is bewezen dat mediteren bijdraagt aan een gezondere hersenen. Daarom zetten we drie geweldig meditatie-apps op een rij. Zennnnn!

 

Meditatie-app 1: Omvana

Omvana vindt dat iedereen moet kunnen mediteren. Dus geeft de app voor ieder wat wils honderden relax-nummers, plus kun je je meditatiesessie aanpassen aan de hoeveelheid tijd (en focus) die je hebt. Drie minuutjes tijd? Daar is een bijpassende meditatie bij. Een uur de tijd? Ga je gang! Omvana belooft ook nog dat je er beter van focust én beter van slaapt.  Kunnen wij niks tegenin brengen.

Omvana, gratis voor iPhone en Android.

 

Meditatie-app 2: Headspace

In 10 minuten kan je je hele dag veranderen, dat is het uitgangspunt van deze top-app. Bedacht door boeddhistische monnik, die alle oefeningen heeft ingesproken met zijn rustgevende stem. Goed voor beginners, maar ook gevorderden kunnen hun hart ophalen. Bovendien kun je een logboek van je vorderingen bijhouden. Heer-lijk!

Headspace, gratis voor Android en iPhone

 

Meditatie-app 3: MindBody Connect

Waar je ook bent, via MindBody Connect vind je direct een studio of plek in de buurt (oké, in de bush in Afrika zul je die niet vinden) waar meditatiesessies worden gehouden. Ook plekken voor fitness en wellness, yoga, pilates, crossfit, massage- en beauty-studio’s staan erin. En zie je reviews van klanten én kun je je eigen vorderingen bijhouden. Download ‘m nog voor je vakantie, een top-app!
Hoe de app werkt, zie je in dit filmpje.

MindBody, gratis voor Android en iPhone

Deel artikel

Lees ook


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
13 april 2016

Moe? Goed nieuws: deze tips voelen als een kop koffie!


Doen Gezond Koken Voeding
9 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Pizza met groene asperges en prosciutto


Gezond Goed nieuws Voeding
6 juni 2016

'Licht' eten maakt gezond!


Brein
22 februari 2017

Waarom schamen we ons en wat kunnen we eraan doen?


Bewegen Gezond Wendy's Elftal
18 april 2018

2e training Wendy’s elftal: inclusief hardlopen op de hei

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!