Hoe kun je meer van jezelf gaan houden?

van jezelf gaan houdenVan jezelf gaan houden… Doe het nu en doe het voor altijd. Zorg voor jezelf en maak je niet teveel zorgen.

Accepteren

Jezelf volledig accepteren is tip nummer 1 om van jezelf te houden. So what, als je vindt dat je een klein minpuntje hebt.. Je mag er zijn en je bent er ook. Het enige wat je kunt doen is dit accepteren en genieten van je leven. En hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen? Door tijdens allerlei momenten op de dag tegen jezelf te vertellen ‘Ik hou van mezelf’, ‘Ik ben goed genoeg’, ‘Ik ben lief’, ‘Ik ben aardig’. Er is niks mis met complimentjes aan jezelf geven!

Laat los

Van jezelf houden wordt nog wel eens vergeleken met arrogant zijn, maar waarom? Zelfliefde is enorm belangrijk voor een gelukkig leven. Laat die gedachte los, dat zelfliefde arrogant is. En als je vooruit wil in het leven, pieker dan sowieso niet te veel. Focus je op dat wat nu speelt en waar je mee kunt groeien.

Zorg

O zo belangrijk, zorg voor jezelf! Gezondheidsproblemen komen zo vaak voort uit geen zelfliefde hebben. Je bent sneller geneigd om minder voor jezelf te zorgen. Zoals slecht eten, geen lichaamsbeweging en geen rust nemen. Wie wordt er nou gelukkig van extra kilo’s, overgewicht, puistjes, oneffenheden, en alle andere kwaaltjes die op komen spelen bij slechte verzorging?

Durf

Durf je eigen keuzes te maken, durf te doen wat jij wilt. Luister naar je eigen gevoel en cijfer jezelf vooral niet weg. Want dat is wat veel mensen doen, zichzelf wegcijferen zodat iedereen gelukkig en happy is. Maar door jezelf weg te cijferen, word je juist niet gelukkig.. Dus stop daarmee. En durf voor jezelf te kiezen.

Wij willen zo graag dat jullie van jezelf gaan houden. Wij doen dat, dus jullie vanaf nu ook. Kom op, je mag er zijn!

Bron tekst: SoChicken
Bron beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Voeding
24 juni 2017

Yummy recept: red velvet cake

Gezond Voeding
28 juli 2018

Zomers ontbijt to go: aardbei-kokos ontbijtdrink

Bewegen Gezond
31 oktober 2017

Meer mannen op de yogamat

Advies Body & Mind Brein Gezond
15 augustus 2016

Met deze tips kan ook jij mindfulness vakantie vieren!

Bewegen
12 juni 2018

DISQ op Healthy Fest

Brein Gezond
24 mei 2017

11 nuchtere levenslessen van de mannen van 365 dagen succesvol

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!