Hoe kun je meer van jezelf gaan houden?

van jezelf gaan houdenVan jezelf gaan houden… Doe het nu en doe het voor altijd. Zorg voor jezelf en maak je niet teveel zorgen.

Accepteren

Jezelf volledig accepteren is tip nummer 1 om van jezelf te houden. So what, als je vindt dat je een klein minpuntje hebt.. Je mag er zijn en je bent er ook. Het enige wat je kunt doen is dit accepteren en genieten van je leven. En hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen? Door tijdens allerlei momenten op de dag tegen jezelf te vertellen ‘Ik hou van mezelf’, ‘Ik ben goed genoeg’, ‘Ik ben lief’, ‘Ik ben aardig’. Er is niks mis met complimentjes aan jezelf geven!

Laat los

Van jezelf houden wordt nog wel eens vergeleken met arrogant zijn, maar waarom? Zelfliefde is enorm belangrijk voor een gelukkig leven. Laat die gedachte los, dat zelfliefde arrogant is. En als je vooruit wil in het leven, pieker dan sowieso niet te veel. Focus je op dat wat nu speelt en waar je mee kunt groeien.

Zorg

O zo belangrijk, zorg voor jezelf! Gezondheidsproblemen komen zo vaak voort uit geen zelfliefde hebben. Je bent sneller geneigd om minder voor jezelf te zorgen. Zoals slecht eten, geen lichaamsbeweging en geen rust nemen. Wie wordt er nou gelukkig van extra kilo’s, overgewicht, puistjes, oneffenheden, en alle andere kwaaltjes die op komen spelen bij slechte verzorging?

Durf

Durf je eigen keuzes te maken, durf te doen wat jij wilt. Luister naar je eigen gevoel en cijfer jezelf vooral niet weg. Want dat is wat veel mensen doen, zichzelf wegcijferen zodat iedereen gelukkig en happy is. Maar door jezelf weg te cijferen, word je juist niet gelukkig.. Dus stop daarmee. En durf voor jezelf te kiezen.

Wij willen zo graag dat jullie van jezelf gaan houden. Wij doen dat, dus jullie vanaf nu ook. Kom op, je mag er zijn!

Bron tekst: SoChicken
Bron beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Doen Luisteren Stress
26 februari 2018

Waarom het lastig is te stoppen met hollen

Brein Geluk Geluksmomenten Gezond Lifestyle
28 juni 2016

De mooiste zonsondergangen

Advies Body & Mind Gezond
6 april 2016

Fris en fruitig met je adem!

Gezond Stress
5 september 2016

6 tips om na de vakantie weer stressvrij te beginnen

Gezond Voeding
10 augustus 2017

Waarom het verstandig is om te minderen met zout eten

Gezond Goed nieuws Voeding
24 juni 2016

Rode wijn voor een mooie haardos!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!