Met deze 5 voedingsmiddelen zal jij beter slapen!

Voor sommige is het niet vanzelfsprekend om ’s nachts genoeg rust te krijgen. Kom je slecht in slaap? Wordt je ’s nachts regelmatig wakker? Of kom je ’s ochtends moe uit je bed? Dit kan er voor zorgen dat je minder goed in je vel gaat zitten. In dit artikel geven we jou 5 goede voedingstips om dieper te slapen. Want een goede nachtrust is juist zo belangrijk voor een optimale gezondheid!

1. Amandelen

Een hele goede tip is om een uur voor het slapen een handje rauwe, ongezouten amandelen te eten. In deze notensoort zit magnesium dat ervoor zorgt dat je spieren zich kunnen ontspannen. Wanneer het magnesiumgehalte in je lichaam te laag is, zal je moeilijk in slaap vallen. Ook belangrijk om te weten: amandelen veroorzaken geen hoge pieken in je bloedsuikerspiegel waardoor je ’s nachts dus heerlijk door kunt slapen.

2. Kersen

Kijk jij vlak voor het slapen gaan nog veel TV? Of laat je de lichten in je slaapkamer toch nog even aanstaan? Zorg er dan voor dat je extra melatonine binnen krijgt en eet vaker kersen. Deze fruitsoort is een natuurlijke bron van melatonine. Aan het eind van de dag maakt je lichaam zelf melatonine aan, maar de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid licht dat op je netvlies komt. Dit slaaphormoon zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt en ook de hele nacht goed doorslaapt. Melatonine is de bewaker van je ritme!

3. Zalm

Om het slaaphormoon melatonine aan te maken is het belangrijk voor je lichaam om vitamine B6 binnen te krijgen. Zalm is een hele goede bron van vitamine B6! Het aminozuur dat samen met vitamine B6 nauw betrokken is bij het aanmaken van melatonine is ‘tryptofaan’. Zowel zalm als heilbot, kabeljauw en garnalen bevatten het aminozuur tryptofaan. En niet om niet te vergeten: tryptofaan en vitamine B6 zorgen niet alleen voor een betere aanmaak van melatonine, maar ook voor ons gelukshormoon!

4. Groene bladgroentes

Voor een goede functioneren van je lichaam is de verhouding tussen de mineralen calcium en magnesium van essentieel belang. Donkere bladgroentes als: spinazie, andijvie, paksoi en boerenkool zijn groentes om deze mineralen in balans te krijgen en te houden.

5. Bananen

Ben jij vaak onrustig en heb je moeite om jezelf te kunnen ontspannen? Eet dan iets vaker een banaan! Een banaan is namelijk rijk aan kalium en magnesium. Deze twee mineralen zorgen ervoor dat onrustige gevoelens verminderen en je lichaam zich meer kan ontspannen. En jawel, daarnaast bevat ook een banaan een grote hoeveelheid aan het aminozuur tryptofaan dat goed is voor ons gelukshormoon!

Winactie: maak jouw wake up selfie en win een boxspringbed!

Is jouw bed toe aan vervanging of wil je gewoon graag een nieuw bed? Deel jouw foto en laat ons weten hoe jij er ’s ochtends uitziet als je net wakker bent. Moe, fit, gelukkig, blij of whatever. Verras ons met jouw wake up selfie! Eindigt jouw foto in de top tien met de meeste stemmen én beoordeelt de jury jouw foto als nummer 1, dan win je een complete WENDY’s CHOICE boxspring van Caresse!

WENDY's wake up selfie

Wat zegt je slaaphouding nou eigenlijk over jou?

Ben je een gezelschapsmens? Barst je van zelfvertrouwen en heb je een sterk karakter? Of ben je juist heel rustig en gereserveerd?Lees meer over jouw slaaphouding en kom er snel achter wat dit over jou zegt!

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen
30 maart 2018

Afval opruimen en hardlopen? Plogging it is

Bewegen
15 februari 2017

4 tips om sneller in shape te raken

Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is

Bewegen Goed nieuws
19 maart 2018

7 plakkaten voor Nederland op de Paralympische Spelen

Gezond Mode & Beauty Voeding
2 november 2016

Drink jezelf mooi met iets anders dan water

Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!