Tijn haalt met nieuwe nagellak actie al €94.000 op voor lotgenootjes

Gisteravond gaven Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek samen met Tijn het startschot voor een nieuwe actie: LAK. door Tijn. Door zijn eigen nagellak te verkopen, wil het jochie nu 1 miljoen ophalen voor een baanbrekende behandeling tegen hersenstamkanker bij kinderen. En guess what: Tijn heeft nu dus al 9.400 potjes verkocht!

In een video vertelt Tijn zelf over de actie:

Hersenstamkanker bij kinderen

Ieder jaar worden ongeveer 10 Nederlandse kinderen – net als Tijn – getroffen door hersenstamkanker. ‘Op het moment dat je nu de diagnose hersenstamkanker krijgt, is er geen enkele hoop. Er is nul overlevingskans. En ja, dat is natuurlijk niet te doen’, vertelde Wendy gisteravond in RTL Late Night.

Bij kinderen met hersenstamkanker wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy, waarvan Wendy ambassadeur is, zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

Lees meer over Tijns actie en zijn ziekte: Nagellakkende Tijn start nieuwe actie: #lakdoor

Behandeling tegen hersenstamkanker

‘Met de robot kunnen de medicijnen via zeer dunne catheters rechtsstreeks in de tumor worden toegediend. Op deze manier kunnen de medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn’, legt Tijns behandeld arts en kinderoncoloog bij VUmc dokter Dannis van Vuurden uit.

Trotse vader

Dat Tijn nu de gelegenheid krijgt om te proberen deze vreselijke ziekte op termijn misschien wel uit te wereld te helpen, vindt Tijns vader Gerrit hartverwarmend. ‘De trots overheerst het verdriet’, vertelde hij in RTL Late Night. ‘Sommige mensen worden honderd en hebben weinig uit hun leven gehaald. En Tijn is zes, bijna zeven, en heeft al heel veel kunnen bereiken. Dan kun je als vader alleen maar enorm trots zijn.’

Lak door Tijn

De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in het jochie z’n vier favoriete kleuren. Met de hashtag #lakdoor vraagt Tijn Nederland om de lak te kopen op lakdoortijn.nl. Door Tijns eigen nagellak te kopen, help je Stichting Semmy om de robot naar Nederland te halen; waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. De dappere Tijn roept dan ook heel Nederland op: #lakdoor! Op naar die 1 miljoen…

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
31 juli 2017

2 gezonde, zelfgemaakte sportdrankjes van Mark Tuitert


Voeding
15 maart 2017

Recept: quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas


Brein Gezond Goed nieuws
18 mei 2016

Ben jij een intelligente piekeraar?


Gezond Liefde Magazine Relatie
14 oktober 2017

Waarom we juist wel seks moeten hebben


Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Vrijheid & balans
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan


Voeding
17 mei 2017

Recept: sorbet van komkommer met hangop, meringues en dille

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!