Miljuschka’s recept voor Perzisch perzikijs

Er zijn twee zekerheden in het leven. Liefde gaat door de maag en als je met onze supersexy culi Miljuschka gaat, kom je aan. Als ode aan de liefde haar column en hemels recept. ‘Fascinerend hoe borsten en billen elkaar in populariteit afwisselen. De billen, halleluja die héb ik, vieren nu weer hoogtij, dus: perziken!’

Ingrediënten

• 5 perziken

• 2 el suiker

• 4 saffraandraden

• 4 el perziklikeur (zie recept onderaan)

• 500 ml soja-slagroom

• 320 g gecondenseerde kokosmelk

• 1 tl rozenwater

Extra nodig

• bakblik, bakpapier, plasticfolie

Bereiding

1.  Snijd de perziken in blokjes. Verwarm ze 5 minuten in een pan met de suiker en laat afkoelen.

2.  Week de saffraan 10 minuten in de perziklikeur (zie recept voor perziklikeur hieronder).

3.  Sla de slagroom stijf. Doe de gecondenseerde melk, saffraan, likeur en het rozenwater ook bij de slagroom en klop even door. Spatel de perzik erdoorheen.

4.  Giet het ijsmengsel in een met bakpapier bekleed bakblik. Dek af met plasticfolie. Laat minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht, bevriezen.

Miljuschka perzik

Perziklikeur

voor 10 personen

Ingrediënten

• 200 g suiker

• 6 rijpe perziken

• 500 ml wodka

Extra nodig

• weckpot (1 liter)

Bereiding

1.  Zet een laag vuur op. Los de suiker op in een laagje warm (niet kokend) water in een pan. De suiker moet ongeveer 1 cm onder staan.

2.  Snijd de perziken in plakken en doe ze in de weckpot. Gooi de pitten weg.

3.  Giet de wodka en het suikerwater erop.

4.  Zet 4 tot 6 weken op een donkere koele plek en draai af en toe om.

5.  Zeef de likeur en bewaar in een mooie fles.

Bekijk hier meer smaakvolle recepten!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!