Minderen met je telefoon? Tijd voor de Moment app!

Moment app

Bij elke stilte je telefoon oppakken om even gedachteloos door Facebook of Twitter te scrollen. Herkenbaar? Wij hebben een truc om deze situaties onder controle te krijgen: de Moment app. 

Minder met telefoongebruik

Tegenwoordig liggen onze mobiele telefoons altijd binnen handbereik, waardoor we ook continu geneigd zijn om even het laatste nieuws te lezen of wat te scrollen langs social media updates. Maar verliezen we daardoor niet uit het oog wat er daadwerkelijk in de wereld gebeurt? Wendy nam het heft in eigen handen en heeft voor 2015 een duidelijk goed voornemen: minderen met het gebruik van haar mobiele telefoon.

Strenge controle

De mobiele telefoon gebruiken voor alleen het hoognodige is een inspiratie voor velen van ons, maar het daadwerkelijk doen is lastiger. De Moment app helpt om de stap wat makkelijker te maken door bij te houden hoeveel minuten per dag jij jouw telefoon gebruikt. Jij bepaalt het aantal minuten en de app waarschuwt je als je in de buurt komt. Als je over het tijdslimiet heen gaat, moet je niet schrikken van het alarm. ”Gelukkig” kun je jouw telefoon gewoon blijven gebruiken nadat het alarm is gegaan, maar bedenk goed wat de reden was om de app te installeren.

Hoe Moment app werkt

Je stelt een maximum aantal minuten per dag in dat jij je mobiele telefoon wilt gebruiken. Kies een realistisch getal, houd daarbij ook rekening met telefoontjes of mails die je misschien via je telefoon verstuurt en bijvoorbeeld ook met het maken van foto’s. Je kunt het aantal minuten altijd aanpassen, dus ook het getal bijstellen voor doordeweeks of in het weekend. De app meldt je vervolgens tussendoor hoe lang je jouw telefoon al gebruikt totdat je jouw limiet hebt bereikt.

Moment app is er nu voor iPhone, maar er komt er ook aan voor Android.

logo moment app

Beeld: despreneur.com
Deel artikel

Ook leuk


Stress
31 januari 2015

Voortaan minder stress voor operatie


Stress
8 oktober 2015

Waarom bladgroente goed is tegen stress!


Gezond Goed nieuws Voeding
4 juni 2016

Yes! Een drankje maakt gelukkig


Stress
13 december 2016

Weg met stress in 30 seconden


Doen Gezond Koken Voeding
7 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade


Bewegen Body & Mind Brein Gezond
29 oktober 2016

8x zo heb je binnen no time weer bakken energie