Minderen met je telefoon? Tijd voor de Moment app!

Moment app

Bij elke stilte je telefoon oppakken om even gedachteloos door Facebook of Twitter te scrollen. Herkenbaar? Wij hebben een truc om deze situaties onder controle te krijgen: de Moment app. 

Minder met telefoongebruik

Tegenwoordig liggen onze mobiele telefoons altijd binnen handbereik, waardoor we ook continu geneigd zijn om even het laatste nieuws te lezen of wat te scrollen langs social media updates. Maar verliezen we daardoor niet uit het oog wat er daadwerkelijk in de wereld gebeurt? Wendy nam het heft in eigen handen en heeft voor 2015 een duidelijk goed voornemen: minderen met het gebruik van haar mobiele telefoon.

Strenge controle

De mobiele telefoon gebruiken voor alleen het hoognodige is een inspiratie voor velen van ons, maar het daadwerkelijk doen is lastiger. De Moment app helpt om de stap wat makkelijker te maken door bij te houden hoeveel minuten per dag jij jouw telefoon gebruikt. Jij bepaalt het aantal minuten en de app waarschuwt je als je in de buurt komt. Als je over het tijdslimiet heen gaat, moet je niet schrikken van het alarm. ”Gelukkig” kun je jouw telefoon gewoon blijven gebruiken nadat het alarm is gegaan, maar bedenk goed wat de reden was om de app te installeren.

Hoe Moment app werkt

Je stelt een maximum aantal minuten per dag in dat jij je mobiele telefoon wilt gebruiken. Kies een realistisch getal, houd daarbij ook rekening met telefoontjes of mails die je misschien via je telefoon verstuurt en bijvoorbeeld ook met het maken van foto’s. Je kunt het aantal minuten altijd aanpassen, dus ook het getal bijstellen voor doordeweeks of in het weekend. De app meldt je vervolgens tussendoor hoe lang je jouw telefoon al gebruikt totdat je jouw limiet hebt bereikt.

Moment app is er nu voor iPhone, maar er komt er ook aan voor Android.

logo moment app

Beeld: despreneur.com
Lees ook:
De ideale douche
Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen


Advies Body & Mind Brein Gezond
5 juni 2016

Een middagdutje tegen de middagdip


Stress
7 mei 2015

Brainhack: maak NU een eind aan je uitstelgedrag!


Gezond Goed nieuws
3 mei 2016

Kruip vanavond maar eens vroeg onder de wol!


Gezond
17 december 2016

9 dingen die je óók met honing kunt doen


Stress
19 september 2015

10x tips om direct te ontstressen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!