Een mirakel: vroeg opstaan is heerlijk!

Het boek is al een enorme hit, en ook op Facebook zijn er – ook in Nederland – al heel veel volgers. Eén ding hebben de fans gemeen: ze zweren allemaal bij een uurtje eerder opstaan.

 

Ken je het? Dat je ’s ochtends niet uit je bed te branden bent? Nou, dat is niet raar. Heel veel mensen hebben dat. Maar toch zijn dat juist díe mensen die er nu bij zweren een uurtje eerder op te staan. Hoe dat komt? Door dit boek.

 

9200000011797876

De Amerikaan Hal Elrod schreef The miracle morning, waarin hij uitlegt waarom vroeg opstaan zo goed voor je is. Hij geeft er praktische tips bij. En hou je je aan zijn stokpaardjes? Dan zul je niet de eerste zijn die zich gezonder, tevredener en beter voelt!

 

Hoe beginnen?

Zet de wekker een uur eerder dan normaal, en zet ‘m aan de andere kant van je slaapkamer zodat je niet kunt snoozen. Poets je tanden, drink een glas water, gooi ook wat water in je gezicht en begin je dag met deze zes stappen.

shutterstock_203072599

6 stappen

1. Begin met een minuut stilte. Geef aandacht aan je ademhaling, doe een soort mini-meditatie.

2. Neem de dag vast door. Wat ga je doen, wat wil je bereiken (met in je achterhoofd dat je je wensen ook zou kúnnen bereiken)? Dit noemt Elrod de dagelijkse affirmaties.

3. Visualiseer hóe goed je je voelde toen je de doelen van gisteren behaalde. Zet alles op alles om je nieuwe doelen uit te laten komen.

4. Schrijf in je notitieboekje waar je dankbaar voor bent, waar je trots op bent en wat jou vandaag gaat lukken.

5. Lees wat pagina’s in het boek op je nachtkastje.

6. Beweeg! Of je een paar minuten aan yoga doet of gaat hardlopen: zet je lichaam in beweging. Zo begin je de dag echt energiek.

shutterstock_377657437Het is als een nieuwe lifestyle. Elrod adviseert wel dit eerst een maandje te proberen. Bevalt het je? Ga er dan lekker mee door! Zo niet? Dan niet. Het moet geen pijniging worden.

Laat je ons weten hoe het jou bevalt? Succes!

 

En deze gedachtes helpen je ook!

Bron: NRC Handelsblad
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!