Mmm, deze pasta met sperziebonen is om op te eten!

vlinderpasta sperzie1

Wat moet je vanavond nou weer eten? Om je te helpen met die terugkerende vraag laten we regelmatig een recept zien van een gerecht dat niet alleen lekker is en gemakkelijk te maken, maar ook boordevol gezonde (Hollandse) groenten zit.

Het sperziebonenseizoen is weer begonnen. De verse sperziebonen uit je eigen groentetuintje kun je dan ook eindelijk gaan plukken. Wendy Online heeft daarom speciaal voor jou een lekker recept gemaakt van vlinderpasta met sperziebonen in roomsaus. Voor dit gerecht hoef je écht geen sterrenkok te zijn, want dit is makkelijk en snel te bereiden!

vlinderpasta sperzie2

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Sperziebonen (450 gram)
Vlinderpasta (350 gram)
Hamblokjes (250 gram)
Champignons (250 gram)
Basilicum
1 zakje pijnboompitjes
1 ui
2 teentjes knoflook
Crème fraîche (250 gram)
Olijfolie
1 bouillonblokje
1 scheutje droge witte wijn
Peper en zout

Rang de sperzieboontjes en breng water aan de kook. Kook de sperzieboontjes 8 minuten zodat ze nog een beetje knapperig zijn maar niet te hard. Giet ze daarna af.

Ondertussen kun je de pasta gaan koken. Breng weer water aan de kook en voeg de vlinderpasta en een bouillonblokje toe voor de smaak. Kijk op de verpakking van de pasta hoelang je het moet laten koken. Let op dat de pasta goed gaar is, omdat het langer duurt voordat het middenstuk van vlinderpasta goed gaar is. Giet het hierna af.

Als je de pasta hebt opgezet, kun je ook al beginnen aan de roomsaus met champignon en hamblokjes. Eerst versnipper je de ui en pers je de 2 knoflookteentjes. Snijd daarna de champignons in schijfjes. Vervolgens pak je een koekenpan en doe je 3 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook totdat het mooi goudbruin is. Als dit zo is, kun je de champignons en de hamblokjes erbij doen. Laat dit even 1 minuutje bakken. Daarna kun je de sperziebonen en de crème fraîche erdoorheen doen en voeg een scheutje witte wijn toe. Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Laat het geheel vervolgens ongeveer 2 minuten sudderen.

Tip: Wil je jouw vlinderpasta met sperzieboontjes nog lekkerder maken? Garnerer met een basilicumblaadje en gebakken pijnboompitjes. Strooi er dan wat Parmezaanse kaas overheen!

Benieuwd naar nog meer lekkere gerechten met lekkere en gezonde Hollandse groenten? Neem dan hier even een kijkje.

webbanner_billboard

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!