Moe? Goed nieuws: deze tips voelen als een kop koffie!

Ben je na een goede nachtrust nog steeds moe? En wil je wel eens iets anders dan die standaard koffie? Goed nieuws: deze opties doen koffie vergeten!

 

Als je klaar bent met die dagelijkse stoot cafeïne, dan is dit een prima plan B om wakker te worden. En het is nog gratis ook!

 

Citroenwater

shutterstock_298711238

Naast dat water goed is voor je adem, is het ook goed voor je energielevel. Voeg er een citroenschijfje aan toe en je krijgt gelijk een boost! De geur van citroen geeft namelijk een vliegende start aan je hersencellen en dat merk je aan je alertheid, concentratie en energie.

 

Massage

shutterstock_173820077

De Universiteit van Michigan heeft bewezen dat een kleine massage bij het opstaan goed is. Door sommige drukpunten een paar minuutjes te masseren, word je namelijk alerter. Welke drukpunten? Masseer de kruin van je hoofd, het punt tussen je duim en wijsvinger, de plek net onder de knieschijf, de bal van de voet en de achterkant van je nek. Heb je een lieve partner? Laat het dan vooral doen door hem of haar! Je begin heerlijk ontspannen aan de dag.

 

Wekker

shutterstock_342689822

Misschien dat je beter je bed uitvliegt met die laatste knallende zomerhit, maar een wekker met bijvoorbeeld wat zachte  is een beter idee. Als je namelijk meteen opstaat nadat je wekker gaat, heb je nog wel eens het gevoel dat je ogen nog steeds elk moment kunnen dichtvallen. Dit is slaap-inertie, hierbij ben je nog wat duizelig en word je moeilijk wakker. Het is beter om langzaam aan wakker te worden met zachte muziek!

 

Met deze yoga-oefening ga je ’s avonds beter slapen!

 

Bron: Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook interessant

Advies Gezond Voeding
14 juni 2016

Stoppen met vlees eten? Dit gebeurt er met je lichaam!

Doen Gezond Koken Voeding
19 juli 2016

Koken met aanbiedingen: Taartje van blauwe bessen, nectarines, gember en limoen

Body & Mind Brein Gezond
6 november 2016

Aan deze punten herken je een optimistisch persoon…

Apps & Tech Brein Gezond Lifestyle
11 juni 2016

Lekker zen: 3x mediteren via een app

Brein Doen Gezond Luisteren
28 april 2016

Er zit muziek in je karakter!

Gezond Liefde Lifestyle Relatie
14 oktober 2017

Waarom we juist wel seks moeten hebben

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!