Monic Hendrickx gaat op yogareis

Actrice Monic Hendrickx trok zich voor WENDY een week lang terug op haar eigen eiland. Boven op een berg in een verborgen Spaans paradijs gaf ze zich over aan yoga en de stilte, en voelde ze zich elke dag gezonder en helderder worden. ‘Ik zak steeds verder weg in de ontspanning.

Genieten

Op Schiphol sla ik mijn armen om het lijf van mijn lief. Hij voelt stevig en sterk aan en ik kruip even in hem weg. Hij heeft geen yoga nodig. Om rustig te worden luistert hij naar onstuimige muziek, die ongezond luid uit zijn manshoge luidsprekers schalt. Hij slaapt jaloersmakend snel in, meteen als hij het matras aanraakt. Welgeteld één keer heeft hij samen met mij zijn handen richting de vloer laten zakken en toen hard geroepen dat yoga niks voor hem is. Toegegeven: ik ben vaker een stresskip en heb meer rare angsten dan hij. Daar wil ik vanaf. Ik wil genieten in het hier en nu. Ik weet het, dat klinkt als een holle frase, die we al duizenden keren in de bladen hebben zien staan. En het is makkelijker roepen dan doen.

Bebouwd, bewoond, bezongen

‘Paraíso Escondido’, het verborgen paradijs, zou ook als een holle frase kunnen klinken, ware het niet dat het echt verborgen ligt. Na vele haarspeldbochten om de berg op te komen, is er een hek met een hart en daarachter ziet het er werkelijk uit als een paradijs: de steile weggetjes zijn gemaakt van natuursteen,de wilde bloemen strelen je ogen waar je ook kijkt. De Engelse eigenaars Rupert en Julia belandden 25 jaar geleden in dit won- derschone oord. Het eten dat ze serveren is zalig en zorgvuldig bereid. Eetbare bloemen verfraaien de vegetarische gerechten. Licht, gezond. Het terrein wordt bewust bebouwd, bewoond, bezongen.

Alle stroom komt van zonnepanelen, alle warmte is afkomstig van vuur. Met het uit de bergen afkomstige water wordt zuinig omgesprongen.Ingrid en Myrna van Yogadreams, het yogacentrum waar ik al jaren met plezier lessen volg, vroegen mij om mee te gaan naar de Alpujarras voor een yoga-retreat (ik heb een hekel aan Engelse woorden in onze taal, maar yoga-terugtrekking klinkt mij te seksueel). De uitnodiging had niet op een beter tijdstip kunnen komen. Ik zat midden in nachtopnames voor de serie Grenslanders.

Met dank aan Yogadreams en Tix

Benieuwd naar de rest van het interview? Lees dan vanaf bladzijde 117 in WENDY ‘Islands in the Sun’ de rest… 

Monic Hendrickx

Abonnement op WENDY Magazine:

Benieuwd naar meer? Als je nu een abonnement op WENDY neemt, dan krijg je een suède tas van My Jewellery naar keuze . Je kunt kiezen uit de kleuren cognac of zwart. Ben je benieuwd naar de reisverhalen van Katja Schuurman? Haar nieuwe boek Katja ‘was hier’ krijg je cadeau bij 7 nummers.

cover #21

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
27 december 2017

Jouw zoektocht naar geluk…Met eten!

Voeding
15 april 2017

Hoeveel zout eet jij?

Bewegen Gezond
18 september 2018

De juiste beginners adviezen om te gaan hardlopen!

Bewegen Gezond
3 mei 2017

Vraag & antwoord Laura Pels: Kan ik blijven sporten tijdens mijn zwangerschap?

Bewegen Brein Gezond Stress
3 januari 2018

10 voordelen van Yin yoga

Advies Apps & Tech Gezond Lifestyle
30 mei 2016

Slimme app spoort huidkanker op

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!