Mooie billen, hoe krijg je die? Mark Tuitert geeft tips!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach. Deze week geeft hij interessante tips voor mooie billen.

Kijk nu komen we op het terrein van een schaatser. Van schaatsen krijg je een goede kont, dat mag ik wel zeggen. Het wordt nog wel eens vergeten in trainingsprogramma’s, maar het is zo belangrijk. Natuurlijk voor als je in de spiegel kijkt of je graag die nieuwe jeans wilt kopen, maar ook omdat onderontwikkelde bilspieren kunnen leiden tot klachten.

Ja echt! Pijn in je onderrug, knie -en heupklachten en een vaak gehoord probleem: blessures van de hamstring, omdat die arme hamstring die te zwakke bilspieren zal proberen te compenseren. Houd je billen daarom goed in vorm. Dat bedoel ik uiteraard puur professioneel.

Maar hoe doe je dat?

1. Train je bilspieren zo gevarieerd mogelijk

Zonder in teveel technische details te treden: het gaat erom dat je je gluteus maximus (je kont) onder verschillende hoeken traint. Een paar goede oefeningen zijn bijvoorbeeld:

 • Lunges
 • De Glute bridge
 • Donkey kick

Check YouTube of Fitchannel als je niet goed weet hoe die oefeningen gedaan moeten worden!

2. Twee tredes tegelijk!

Neem zo vaak mogelijk de trap. Het liefste met twee tredes tegelijk. Het is een ideale bilspieroefening en makkelijk om thuis of op je werk te doen. Ook heuvels op en af lopen is een supertraining, maar met gebrek aan heuvels in dit land kan je ook prima in de sportschool de loopband of crosstrainer instellen op de juiste hellingshoek.

 3. Regelmaat!

Het beste kan je je billen drie tot vier keer per week trainen, met bij voorkeur een rustdag tussen twee trainingen in.

4. Gewicht

Als je eemaal de oefeningen onder controle hebt, kun je het langzaam zwaarder maken door met gewichten te trainen. Aangezien je moeilijk met je voeten een dumbel vast kunt houden met voorbeeld de Donkey kick, zijn er gewichtjes met klittenband die je om je enkels kan binden! Hoe handig?

5. Minder of meer bil?

Belangrijk is het om te weten dat je door het trainen van je achterste ‘het vet’ niet precies op die plek zal laten verdwijnen. Daarvoor moet je je algehele vetpercentage naar beneden brengen door onder andere cardiotraining en het aanpassen van je eetpatroon.

Je grote bilspier is (van de 650 spieren die je hebt in je lijf) de grootste en daardoor onvermijdelijk één van de belangrijkste. Zorg er dus goed voor én hij zorgt goed voor jou. Je hoeft dan niet langer je nek te verrekken om in de spiegel te kijken, want je omgeving zal je wel vertellen hoe goed het gaat met je derrière!

Succes!

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag bij elke blog een abonnenment weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com. Zo werkt dit programma:

 • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
 • Kies zelf een programma
 • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
 • Train 3 x per week 25 minuten 
 • Met Mark Tuitert als persoonlijke motivator
 • Waar en wanneer je wilt
 • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
 • En train jezelf in 8 weken slank en fit

> Alles blogs van Mark Tuitert

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
11 juni 2017

Vaderdag winactie: super easy ontbijtje op bed


Bewegen Gezond Voeding
1 oktober 2017

Zo behoud je een gezonde levensstijl


Bewegen Gezond Goed nieuws
21 april 2016

Leef langer met groene vingers


Brein
3 februari 2017

7x waarom kritiek ontvangen een cadeautje is


Brein Geluk Gezond Persoonlijk
5 mei 2016

Vrij: hoe voelt dat voor jou?


Brein Gezond
28 november 2015

5 redenen om vaker te lachen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!