Een groene omgeving voor een goed gevoel!

Vandaag is de Nationale Tuinweek begonnen. En de Tuinweek is bedacht om een groener Nederland te stimuleren én de biodiversiteit in Nederland verbeteren. Freek Vonk, eat your heart out!shutterstock_287860979

Meer natuur en meer verschillende natuur, betekent dat dus. En dat vinden wij een mooi streven. Want allang bekend is dat ‘groen’ een positieve invloed heeft op mensen. En in Amsterdam is net weer wetenschappelijk aangetoond dat groen is een basisbehoefte is, en geen luxeproduct.

 

Gezonder

Jolanda Maas is senior onderzoeker op de afdeling klinische psychologie aan de VU in Amsterdam. Ze heeft de afgelopen tien jaar bij 250.000 mensen onderzocht wat de kleur groen doet voor iemands gezondheid. En zoals verwacht, heeft groen een positief effect. ‘Hoe groener de omgeving, hoe gezonder de mensen zich voelden. Vooral jongeren en ouderen hadden baat bij het groen, waarschijnlijk omdat zij meer tijd in hun eigen omgeving doorbrengen.’

 

Beweging

Groen draagt dus op verschillende manieren bij aan je gezondheid en welzijn. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meer gaat bewegen. En dat bewegen goed is, is algemeen bekend. Zelfs als het maar éen minuut is!

 

Minder agressie

Ook zijn mensen minder agressief als er natuur om hen heen is. Ook worden we automatisch rustig van een groene omgeving. Dit leidt gelijk tot minder pijn, zowel mentaal als fysiek. In het ziekenhuis zijn er bijvoorbeeld minder pijnstillers nodig voor patiënten als er meer planten zijn. Mensen hebben daarnaast minder last van stress, als ze omgeven zijn door een groene kleur!
Dus als het koopzondag in je buurt is, morgen hóp naar het tuincentrum!

 

Lees hier hoe je kunt bijdragen aan een groene stad!

 

Bron: Bofit
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond
6 januari 2017

5 redenen waarom het bos een goed idee is


Gezond
27 april 2017

Een kater bestrijden: hoe het niet moet!


Gezond Relatie Vriendschap
16 maart 2018

Ouder worden zonder het te zijn, het kan volgens bestsellerauteur Barbara van Beukering


Bewegen Gezond
30 juli 2017

Eén uur krachttraining per week is al genoeg…


Brein Geven & ontvangen Gezond Liefde Relatie Vriendschap
23 december 2017

Waarom geven en delen je een gelukkiger persoon maakt


Geven & ontvangen Gezond Magazine
12 maart 2018

Na negen keer kanker weer olympisch kampioen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!