Een groene omgeving voor een goed gevoel!

Vandaag is de Nationale Tuinweek begonnen. En de Tuinweek is bedacht om een groener Nederland te stimuleren én de biodiversiteit in Nederland verbeteren. Freek Vonk, eat your heart out!shutterstock_287860979

Meer natuur en meer verschillende natuur, betekent dat dus. En dat vinden wij een mooi streven. Want allang bekend is dat ‘groen’ een positieve invloed heeft op mensen. En in Amsterdam is net weer wetenschappelijk aangetoond dat groen is een basisbehoefte is, en geen luxeproduct.

 

Gezonder

Jolanda Maas is senior onderzoeker op de afdeling klinische psychologie aan de VU in Amsterdam. Ze heeft de afgelopen tien jaar bij 250.000 mensen onderzocht wat de kleur groen doet voor iemands gezondheid. En zoals verwacht, heeft groen een positief effect. ‘Hoe groener de omgeving, hoe gezonder de mensen zich voelden. Vooral jongeren en ouderen hadden baat bij het groen, waarschijnlijk omdat zij meer tijd in hun eigen omgeving doorbrengen.’

 

Beweging

Groen draagt dus op verschillende manieren bij aan je gezondheid en welzijn. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meer gaat bewegen. En dat bewegen goed is, is algemeen bekend. Zelfs als het maar éen minuut is!

 

Minder agressie

Ook zijn mensen minder agressief als er natuur om hen heen is. Ook worden we automatisch rustig van een groene omgeving. Dit leidt gelijk tot minder pijn, zowel mentaal als fysiek. In het ziekenhuis zijn er bijvoorbeeld minder pijnstillers nodig voor patiënten als er meer planten zijn. Mensen hebben daarnaast minder last van stress, als ze omgeven zijn door een groene kleur!
Dus als het koopzondag in je buurt is, morgen hóp naar het tuincentrum!

 

Lees hier hoe je kunt bijdragen aan een groene stad!

 

Bron: Bofit
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Stress
10 mei 2016

Een klassiek avondje is goed tegen de stress

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Bewegen Gezond Liefde Vriendschap
29 september 2017

Doron, ‘The Dancing Heart Patient’, vertelt over haar aangeboren hartafwijkingen

Gezond
6 april 2017

Hooikoorts bestrijd je met 't grootste gemak

Voeding
23 april 2018

Recept van DISQ: geroosterde bloemkool met limoenkip

Brein Gezond
17 juni 2017

Adem je hoofd leeg in 10 stappen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!