Nederlanders kiezen eerder voor comfort dan voor trendy interieurs

Verre reizen naar het buitenland of wisselende trendy interieurs, natuurlijk dromen wij hiervan, maar wij doen het niet. Wij Nederlanders zijn eigenlijk zo traditioneel als maar zijn kan, helemaal als het gaat om het leven met jonge kinderen of woonwensen. Wat we ook voorbij zien komen op onze Instagram, van exotische trips met kleine kinderen of interieurs die telkens veranderen we blijven bij onze oer-Hollandse nuchterheid. 

Social media

Al kijk je maar een uurtje op je Instagram, dan denk je al dat alle jonge ouders samen met hun baby de hele wereld afreizen. Wie niet op reis is, zit wel in zijn trendy woonkamer op een roze velvet bank, of schenkt koffie in zijn gloed nieuwe keuken. Maar dit blijkt allemaal schijn te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat we het liefst gewoon met de kinderen naar een bungalowpark gaan of een hotel.

Trendy interieurs

Ook op het gebied van wonen blijken deze trendy woningen lang niet bij alle Nederlanders ter sprake te zijn. We doen namelijk jarenlang met onze meubels. Slechts een op de vijf Nederlanders koopt vaker dan een keer per jaar een groot meubelstuk. Wij Nederlanders willen vooral comfort. Het extra geld wordt liever besteed aan een extra vakantie dan aan nog meer poespas in het huis. Zo zie je maar dat we zowel in de opvoeding als in de inrichting van ons huis traditioneel oer-Hollands nuchter blijven.

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
24 juli 2017

Aaah, nog niet bikiniproof! Mark Tuitert geeft 5 last minute tips

Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Body & Mind Brein Gezond
15 oktober 2016

Zo krijg jij ook een sterke persoonlijkheid

Brein Gezond Goed nieuws
23 mei 2016

Goed nieuws: lezen maakt gelukkiger

Gezond Lifestyle Mode & Beauty Voeding
21 oktober 2016

Vivians wondermiddelen

Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!