Officiële kattendag!

Afgelopen week was het Neko no Hi in Japan, Neko wat? Neko no Hi: Dag van de Kat. En echt, de Japanners koesteren die dag!

shutterstock_259729697

Het is meer dan alleen maar knuffelen van katten en het plaatsen van gefilterde foto’s op social media zoals Instagram: sinds een paar jaar heeft het Uitvoerend Kattendag Comité namelijk officieel een dag in het leven geroepen om de geliefde huisdieren te eren, te ‘bidden’ voor een lang leven van hun harige vriendje, of te vieren dat een bepaalde kat ooit honderden kilometers reisde om te worden herenigd met zijn baasje. Wat je ervan merkt? Sommige mensen gaan geschminkt als kat over straat – echt  waar!-, en er zijn bijvoorbeeld tentoonstellingen over katten. Ook zie je in veel etalages kattenboeken en kattenplaatjes.

 

Zo was deze meneer geschminkt.
2016-02-24 (2)

 

 

Je kon je nagels mooi in het kattenthema laten verzorgen.

neko_no_hi_2014_3

 

Of je kon je in een restaurant laten bedienen door deze lieve katjes.

19g97oe2c2my1jpg

Ni-ni-ni

22 februari is dus de Dag van de Kat. Waarom deze datum? In het Japans wordt de datum 22-2 uitgesproken als ‘ni- ni- ni’, en dat klinkt bijna hetzelfde als ‘nyan-nyan-nyan’, zoals men in Japan katten nadoet, en zoals wij dus ‘miauw, miauw, miauw’ zouden zeggen.

 

shutterstock_304021637

Waar je een kat écht een plezier mee doet?

Bron: MentalFloss
Beeld: Shutterstock, whyevolutionistrue, muxe.net,
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!