Relaxen maar! Ontspannen doe je zo

Waarom lukt het niet om te ontspannen? Eén woord: stress. Een begrip waar tegenwoordig veel mensen last van hebben. Door stress kun je soms zelfs het leuke van het leven niet meer zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om stress tegen te gaan en om lekker te ontspannen.ontspannen

1. Lachen

Als je gestrest bent, dan is lachen vaak iets waar je het minste aan denkt. Maar lachen helpt je juist enorm om te ontspannen. Start je nieuwe dag met een lach. Dit maakt je positiever en helpt je bij een ontspannen gevoel. Mopperend je bed uit komen klinkt al niet goed en is zeker ook niet goed. Lachen is het hulpmiddel.

2. Vergeet de tijd even

Het leven draait niet alleen maar elke dag om de klok. Draag een keer geen horloge, let een keer niet de hele dag op de tijd, maak het avondeten een keer wat later klaar, neem even een wat langere lunchpauze. Als je moeite hebt met je tijd indelen, dan helpt ‘Hoe je beter met je tijd omgaat’ misschien.

ontspannen

3. Loslaten

Als je graag alles zelf doet en je graag controle wilt hebben over alles, dan kun je overlopen en kan het teveel worden. Probeer die controle zo nu en dan een beetje los te laten. Laat anderen een keer doen wat jij altijd doet. Laat iemand anders voor jou koken (Tip: Knapperige boerenkoolsalade + falafel) Neem op je werk niet alle taken op je, maar laat dit een keer door een ander doen.

4. Begin klein met ontspannen

Je bent niet zo 1, 2, 3 ontspannen. Net als een marathon lopen, daar moet je voor oefenen van tevoren. Begin klein en ontspan per dag rond de tien à dertig minuten en doe dan even helemaal niks. Probeer niet aan je werk te denken en niet aan de klusjes die misschien op jou liggen te wachten. Maak je hoofd leeg en ontspan!

Ontspannen is zo belangrijk voor een fijn leven. En je verdient het ook. Iedereen verdient zo af en toe ontspanning. Neem de tijd ervoor en geniet ervan. Heb je interesse in meditatie? Lees dan ‘Weg met stress in 30 seconden’.

Bron tekst: Albert Sonnevelt
Bron beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
13 april 2016

Dit is wat een avondje sporten met je doet!


Doen Gezond Koken Voeding
20 juli 2016

Drink jezelf gezond: Verse kruidenthee – lavendel & gember


Bewegen Gezond
30 juli 2017

Eén uur krachttraining per week is al genoeg…


Gezond
11 mei 2017

Waarom zuchten zo gezond is


Gezond Voeding
17 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond


Advies Brein Gezond Liefde Opvoeding
23 oktober 2016

11 dingen die gelukkige moeders doen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!