Onze nieuwe culi-expert Jacinta Bokma lanceert vandaag haar nieuwe boek ‘De Gezonde Bourgondiër’ + winactie!

Foodinspirator en bestseller auteur Jacinta Bokma heeft een hemels lekker nieuw kookboek geschreven vol met lekkere snel klaar recepten die er ook nog eens fantastisch uit zien. Vandaag lanceert Jacinta haar nieuwe boek ‘De Gezonde Bourgondiër‘, een nieuwe, plantgebaseerde kijk op lekker eten. In meer dan 100 recepten laat ze je culinair genieten op een makkelijke manier. De basis van haar boek is het door haar ontwikkelde Vrolijke Voedingshart, gebaseerd op de omgekeerde voedingspiramide en 700 onderzoeken naar de geheimen van een lang, gezond en gelukkig leven. Speciaal voor jou als Wendy lezer deelt Jacinta een verrukkelijk -en prachtig- lunch/brunch/voorgerecht dat je in 5(!) minuten maakt.

Jacinta Bokma: “Goed eten gaat direct naar je hart. Eten verbindt”

jacinta

De 5 vuistregels van Jacinta’s Vrolijke Voedingshart:

1. Wees (plant)aardiger

Eet vaker én gevarieerd plantaardig. Om eeuweling te worden zit je zomaar aan 206 verschillende levensmiddelen (kruiden inbegrepen). Als je op dagelijkse basis gemiddeld 18 verschillende voedingsmiddelen eet, zit je méér dan goed.

2. Verminder en varieer

Eet maar 80 procent van de hoeveelheid die je eigenlijk had wíllen eten. Drink daarbij veel groene thee (ik zit zelf op drie koppen) en eet iedere dag een handje ongebrande noten. Walnoten zijn mijn favoriet, maar ook hier: varieer vooral.

3. Uiteraard veel groente en fruit

Ten minste 5-7 (!) porties groente en fruit mág- liefst in zoveel mogelijk kleuren. Zorg dat het hoofdbestanddeel van je eten bestaat uit groente, zoete en witte aardappelen, peulvruchten en sojaproducten zoals tofoe. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je in dit boek best veel zuivel terug vindt, maar… ik geef je ook (bijna) overal het alternatief.

4. Gevarieerde granen

Gevarieerde granen zijn een goed idee. In veel Blue Zones vormen ze de basis van het dieet. Denk aan rijst, haver, boekweit- en tarwenoedels en andere volkoren producten. Boekweit is overigens een zaad en zeer aan te bevelen. Een eetlepel lijnzaad per dag zit er bij mij standaard in als het even kan.

5. Verminder suiker en zout

Eet zo min mogelijk suiker en probeer je zoutinname te halveren. Dit boek staat bommetje-vol met slimme suikervervangers en mijn veelvuldige gebruik van kruiden zorgt er als het goed is voor dat je automatisch minder zout over alles strooit.

jacinta eieren avocado

 

Win!

jacinta

Wij mogen 3 van haar nieuwe boeken weggeven aan onze trouwe online lezeressen! Het staat vol met meer dan 100 recepten die je stuk voor stuk een nieuwe, plantgebaseerde kijk op lekker eten geven. Dat is nog eens culinair genieten op een makkelijke manier! Wil jij kans maken op dit boek? Mail dan naar winactie@wendymultimedia.nl en laat ons weten waarom jij dit boek zo graag wilt hebben! 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding

Stress
31 januari 2015

Voortaan minder stress voor operatie

Gezond Goed nieuws
11 juni 2016

Een groene omgeving voor een goed gevoel!

Doen Gezond Koken Voeding
4 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Smørrebrød met haring

Gezond Stress
10 april 2016

Haal dat nachtegaaltje in je naar boven

Gezond Koken Voeding
12 oktober 2018

Het heerlijke vegetarische patatje stoof van Miljuschka

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!