Opgeruimd staat netjes!

Kinderen kunnen er soms in het huis een hele bende van maken. Toch zijn er genoeg manieren om het opruimen voor je kind (en jezelf) een stuk leuker te maken. En weinig maakt zo gelukkig als een opgeruimd huis!shutterstock_335891330

In WENDY #7 staan tien tips om tof de taken te verdelen met je kind. Wij geven er alvast vijf weg!

 

1. Begin eenvoudig

Natuurlijk kunnen jonge kinderen helpen. Maar houd wel rekening met hun leeftijd. Laat je dreumes zijn bord in de vaatwasser zetten – die jij hebt opengezet. En zijn onderbroek in de wasmand gooien. Slam, dunk!

 

2. Copycats

Mama is het grote voorbeeld en kinderen doen je daarom vaak na. Maak daar gebruik van en betrek je kind bij het opruimen. Laat je kleine bij het tafeldekken daarom zien dat hij of zij net zoveel kan als mama. Verschillende spullen aangeven, zoals lepels en bekers, bijvoorbeeld. Wacht nog wel even met de messen …

 

3. Opruimfeestje

giphy-12

Kinderen lachen graag. Dus maak taken feestelijk, zet muziek op en dek de tafel walsend, ruim het speelgoed breakdancend op, doe dansend de was (”Wij doen de wasdans!”). En zing uit volle borst mee!

 

4. Wees creatief

Wat creativiteit van jouw kant doet wonderen bij het doen van taakjes. Zo is er bij het boodschappen niets leuker dan alles op een draaiende lopende band te zetten! En het is meteen goed voor hun woordenschat (bloemkool, boerenkool).

 

5. Spelenderwijs

Speelgoed opruimen? Doe het opruimpsel. Bijvoorbeeld: wie de meeste autootjes/ poppen/ blokken heeft opgeruimd. Of zeg: ”Ruim nu alle blauwe/groene/gele speeltjes op.” Oefenen ze meteen de kleuren. Er zing er eens een opruimlied bij!

 

 

Deze zwangere vrouw haalt een geweldige grap uit met haar familie! 

 

Tekst: Lonneke Gillissen
Beeld: Shutterstock / Giphy

Deel artikel

Ook interessant

Doen Gezond Koken Voeding
13 september 2016

Koken met aanbiedingen: Gevulde pita’s met vega-balletjes

Advies Coach Stress
4 maart 2016

Druk? Leer van deze cursus tijdbesparen  (deel 1)

Bewegen
1 juli 2017

5x actieve vakantie uitjes voor pubers, zonder smartphone!

Bewegen Gezond
31 oktober 2017

Meer mannen op de yogamat

Stress
30 november 2016

Zo begin jij je ochtend 100% stressvrij

Gezond Lifestyle Stress Winactie
2 mei 2018

WIN: 6x luxe verwenset Therme Cleopatra’s Secrets

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!