Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen

shutterstock_222995305
Er is altijd wel iemand met wie je een mindere klik hebt; die collega die op je zenuwen werkt of je schoonmoeder die zich met jullie bemoeit. Je denkt misschien dat het aan de ander ligt, maar kijk ook eens naar jezelf. Jij kunt zelf namelijk van alles ondernemen om de relatie te verbeteren en opnieuw te beginnen!

Sta open voor de ander

Neem iemand in gedachten met wie je moeilijk om kan gaan. Dit kan een collega zijn, een vervelende buurvrouw of zelfs een familielid. Erger jij je al tijden aan deze persoon? Probeer dit dan eens achter je te laten. Kijk niet naar wat er gebeurd is, maar wat er nog gaat gebeuren. Kijk naar de toekomst en probeer de persoon in kwestie de volgende keer eens op een andere, vriendelijkere manier te benaderen. Zie het als een nieuwe start, sta open voor nieuwe dingen en laat de rest even achter je. In plaats van deze persoon te vermijden, kun je ook eens bewust contact zoeken en een gesprek aangaan.

shutterstock_164990474

Focus op het positieve

Lach! Een simpele glimlach kan een heleboel doen. Focus op wat wel goed gaat en sta niet stil bij elk klein dingetje waar jij je aan ergert. Dat is toch nergens voor nodig? Uiteindelijk ben jij degene die rond loopt met negatieve gedachten. Je hebt er dus alleen jezelf mee. Wanneer je de focus legt op positiviteit zul je merken dat niet alleen jij, maar iedereen om je heen positiever en dus aardiger is.

Ga ook met de persoon in kwestie in gesprek en probeer voor jezelf een paar dingen te bedenken die je leuk vindt aan de persoon. Merk je nog dat je het lastig vindt het positieve van deze persoon in te zien? Herhaal de stappen dan een paar keer. Wil je het echt serieus aanpakken? Reflecteer dan elke week hoe het gaat in jullie relatie. En blijf lachen! Wij garanderen succes.

Bron: Avelist
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond Goed nieuws
22 april 2016

Oud worden doe je zó


Gezond Koken Voeding
24 september 2016

Nieuw: No Fairytales bieten- en worteltortilla’s


Apps & Tech Bewegen Gezond lifestyle
30 april 2016

Lekker hardlopen in Amsterdam (met lantaarnpalen …)


Gezond
6 april 2017

Hooikoorts bestrijd je met 't grootste gemak


Brein Gezond
10 september 2017

5 redenen waarom je genoeg moet slapen


Gezond
13 maart 2017

Fit het voorjaar in met tips van Mark Tuitert

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!