Een oranje recept: wortel-kokossoep

Aangezien het morgen Koningsdag is, willen we alvast een beetje in de oranje sfeer komen. En dat gaat lukken met deze gezonde en overheerlijke kokos-wortelsoep van foodblog Lekkerensimpel.com. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 300 gram wortels
  • half blikje tomatenblokjes
  • een teen knoflook
  • halve ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 200 ml kokosmelk (half blikje)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • eventueel een handje amandelschaafsel (aanrader!)

Aan de slag!

  • Snipper je ui en knoflook fijn.
  • Bak dit samen met de kerriepoeder en gemalen komijnzaad in wat olijfolie aan, totdat de ui glazig is. Ondertussen snij je de wortels in kleine stukjes of gebruik heel simpel een zakje waspeentjes, daar hoef je niets meer aan te doen.
  • Doe de wortels bij de knoflook en ui. Voeg daar meteen de tomatenblokjes aan toe.
  • Voeg wat water toe zodat alles onder water staat. 
  • Er is geen bouillonblokje gebruikt bij deze soep, dus breng met wat zout en versgemalen zwarte peper de soep alvast op smaak.
  • Laat het geheel koken totdat de wortel zacht is.
  • Ondertussen kan je het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Pureer als de wortel gaar is de soep tot een glad geheel.
  • Voeg de kokosmelk toe, maar hou een klein beetje achter ter garnering bij het opdienen.
  • Breng de soep terug aan de kook en zet het vuur uit.
  • Serveer de wortel-kokossoep met de achtergehouden kokosmelk, het amandelschaafsel en nog wat extra versgemalen zwarte peper.
Beeld: Lekkerensimpel.com
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!