Oud worden doe je zó

Mensen worden tegenwoordig steeds ouder. En nu is er goed nieuws: met deze drie tips is de leeftijd van 100 halen al een stuk realistischer! 

 

shutterstock_261491636

 

Uit recent onderzoek blijkt dat er in Amerika een stijging is van 44 procent van mensen die de leeftijd van 100 bereiken. En zo’n mijlpaal bereik je niet zomaar. Hier lees je drie tips die je helpen om deze mijlpaal te bereiken!

 

1. Mediterraan dieet

Altijd al gehouden van het Middellandse Zeeklimaat? Dan komt dat goed uit. Het Mediterraanse dieet bestaat uit veel goede granen, groente, fruit en vis. Dat heeft een aantal voordelen. Het beschermt je onder andere tegen hart- en vaatziekten en het verkleint de kans op Alzheimer met 50 procent! Lees hier een voorbeeldmenu van een Mediterraan dieet.

 

2. Sporten

Als je gaat sporten, is het de bedoeling dat er ook veel gezweet gaat worden. Dit verkleint de kans dat je eerder overlijdt met 13 procent! Lees hier een aantal sportieve apps die je gegarandeerd laten zweten …

 

3. Doelen

In de VS en Japan is er een onderzoek uitgevoerd naar de menselijke levensduur. Ze volgden hier maar liefst 136.000 mensen. En wat bleek? Het doel van mensen bleek een belangrijke factor in de levensduur van mensen. Mensen die met een bepaald doel in het leven stonden, leidden 20 procent minder vaak de dood dan mensen die geen bepaald doel voor ogen hadden.

 

Lees hier hoe je écht kunt genieten van sporten!

 

Bron: Health
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
15 juni 2017

Waarom Bikram yoga je leven kan veranderen

Stress
18 december 2016

3 tips voor een fijne kerst zonder stress

Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
19 juni 2016

Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen

Apps & Tech Brein Gezond Lifestyle
11 juni 2016

Lekker zen: 3x mediteren via een app

Bewegen Gezond
9 augustus 2017

4 workouts die je fitter maken in 30 minuten

Gezond Lifestyle Vrijheid & balans
22 januari 2018

Hoe Happy & Healthy is Alain Clark?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!