Oude liefde roest niet

Je oude geliefde na 70 jaar terugzien en opnieuw ten huwelijk vragen? Dit verhaal laat zien hoe mooi liefde kan zijn.

 

Schermafbeelding 2016-04-07 om 11.27.43

 

Roy Vickerman is een oorlogsveteraan uit Hartshill (Engeland) die in het verleden zijn geliefde Nora Jackson heeft laten gaan vanwege een oorlogstrauma. Maar hij is haar nooit vergeten en vroeg haar 70 jaar later nog een keer ter huwelijk. Hoe lief!

 

Radiostation

Roy is inmiddels 90 jaar. Hij dacht nog steeds vaak aan zijn oude liefde en moest en zou haar terugvinden. Roy kwam in contact met een lokaal radiostation. Hij vertelde over zijn zoektocht naar Nora, en met hulp van de dj lukte het hem om Nora’s adres te vinden.

 

Lagere school

De liefde tussen de twee ontstond al heel lang geleden. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op de lagere school. Hij weet nog goed toen hij haar voor het eerst zag in de klas. Roy was spontaan verliefd. En iets later kregen ze verkering.

 

Oorlog

Het was een en al liefde in hun relatie, tot hij zijn land moest dienen in de Tweede Wereldoorlog. Hij kwam terecht in een van de grootste en dodelijkste slagen; hij vocht mee tijdens D-Day en de slag om de Ardennen. Dat liet bij hem zeker zijn sporen na. Toen hij terugkwam, gingen ze wel verder met de relatie maar al snel bleek dat het voor Roy niet langer ging. Hij had posttraumatische stress opgelopen. ‘Ik wilde gewoon alleen zijn, dus ik blies de verloving af. En Nora was fantastisch. Ze gedroeg zich als een dame en stuurde de ring terug.’

 

Gentleman

En de gentleman in Roy is ook nooit verloren gegaan. Nadat hij Nora’s adres had gevonden, is hij bij haar langs gegaan met een boeket van bloemen om sorry te zeggen. Toen Nora de deur opendeed, bleek dat de vonk nooit was weggeweest. Ze omhelsde Roy meteen en binnen een jaar waren ze wederom verloofd. En je raadt het al, met dezelfde trouwring als toen. Prachtig.

 

Schermafbeelding 2016-04-07 om 11.27.37

 

Lees hier het ontroerende verhaal waarin een opa meer dan 100 kilometer fietst voor zijn zieke kleinzoon! 

 

Bron/beeld: Independent

Lees ook:
Wakker worden!
Deel artikel

Lees ook


Gezond Magazine
23 januari 2018

Video: interview met Arie Boomsma over zijn healthy lifestyle


Bewegen Gezond Goed nieuws
15 juni 2016

Sporten hoeft maar één minuut te duren!


Bewegen Gezond
13 augustus 2017

Een eigen yoga-routine creëren: hoe doe je dat?


Voeding
22 maart 2017

Recept: Thaise garnalencurry


Stress
18 december 2016

3 tips voor een fijne kerst zonder stress


Gezond Stress
30 mei 2016

Leef jij in het nu?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!