Fijne overgang van herfst naar winter: beautytips uit de ayurveda

De oude hindoeïstische gezondheidsleer Ayurveda is niet alleen een interessante filosofie, ook uit de Ayurvedische verzorging van onze huid en ons lichaam kunnen we veel bruikbaars halen. Daarom: vijf ayurvedische beautytips die het tijdens gure dagen net even warmer maken.

De Ayurveda kent drie typen (dosha’s) en elke dosha heeft baat bij andere hulpmiddelen en helpende handjes uit de natuur:

  1. Geuren (en kruiden) spelen een belangrijke rol bij de Ayurveda. Zo heeft elke geur en elk kruid een eigen uitwerking op de dosha’s. De pitta heeft bijvoorbeeld baat bij amandel en jasmijn, bij de kapha doen amber en eucalyptus veel goeds en de vata knapt op van kokum. De Kokum & Almond Body Butter van Kama Ayurveda (een luxe Ayurvedische huidverzorgingslijn op basis van zuivere ingrediënten) komt niet alleen je energie ten goede, maar maakt je lijf ook nog eens superzacht.
  2. Maak zelf een voedend masker voor een natural glow, bijvoorbeeld van avocado en honing. Helpt bij een droge huid, dus dé tip voor de winter. De vata­huid wordt er zichtbaar mooier van.
  3. Door jezelf met olie te masseren, geef je volgens de Ayurveda je huid een extra beschermlaagje tegen negatieve invloeden. Gunstig voor kapha is Yaman Revive Massage Olie, gemaakt van geranium, citroengras en rozemarijn in pure jojoba-olie. Voedt, verzacht, verfrist vermoeide spieren en werkt opwekkend en revitaliserend op lichaam en geest. 100 ml, € 25. Van Kama Ayurveda. Pita’s hebben profijt van kokosolie, met name in de zomer vanwege de verkoelende werking. En kokosolie is ook nog eens multi­inzetbaar: te gebruiken als haarmasker en bodylotion, en verwijdert make­up. Een goedkope krachtpatser uit de natuur dus.
  4. Warm water werkt heilzaam en is daarom belangrijk in de Ayurveda. De kapha en de vata hebben baat bij de Cypress Orange Body Cleanser van Kama Ayurveda: een zalige douchegel met honing, rijst, tarwe en suikerextracten.
  5. Lijkt je haar na de zomer op een droge bos touw? De Intensieve Haarbehandeling Bringadi van Kama Ayurveda maakt zelfs uitgedroogde zuurkool­achtige lokken weer weelderig en gezond. 250 ml, € 51.

Weten welk type jij bent? Koop nu de nieuwe WENDY en doe de test die in het blad staat. En lees nog veel meer over Ayurveda.De producten van Kama Ayurveda zijn te koop via purenatural.eu. De lezers van Wendy krijgen een speciale korting. Of neem nu een WENDY jaarabonnement met als cadeau een Kama Ayurveda gezichtsset!

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!